Cele mai bune ceaiuri de GUTUI pentru răceală, gripă, guturai, boli pulmonare

Gutuile, extrem de bogate în vitamine şi minerale, sunt recomandate mai ales în sezonul rece, pentru stimularea imunităţii, în infecţiile respiratorii.

Conţin cantităţi semnificative de vitamina C, A, B1, B2, B6, B9 şi vitamina B17 (considerată printre cei mai activi agenţi antitumorali).

Gutuile au un conţinut ridicat de glucide, calciu, potasiu, fosfor, magneziu şi fier, întărind sistemul imunitar şi ajutându-l să lupte împotriva răcelii şi a gripei.

Distrug viruşii gripei

Inclusiv coaja gutuilor conţine nu mai puţin de şase vitamine, printre care şi vitamina C organică.

Atât coaja, cât şi pulpa gutuilor conţin substanţe volatile, care dau gutuilor mireasma specifică, dar şi distrug viruşii gripei.

Ceai din coji de gutui, pentru gripă şi guturai

Extractul apos de coji de gutui are efecte antivirale puternice, ca de altfel, o uşoară acţiune de calmare a febrei, a durerilor musculare şi de cap. Infuzia de coji de gutui scurtează perioada de vindecare şi face răcelile mai uşor de suportat.

  • Peste 2 linguri de coji de gutui cât mai fin mărunţite se toarnă 1 cană (250 ml.) de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, se filtrează şi se bea preparatul obţinut, cât mai cald posibil – se administrează de mai multe ori pe parcursul zilei.

Gutuile au proprietati antivirale si antibiotice puternice

Ceai din frunze de gutui, pentru răceală şi gripă

Aceste două boli de natură virotică, contactate foarte des în sezonul rece, se tratează foarte bine cu un ceai obţinut din frunze de gutui şi flori de tei.

  • În 200 ml. apă clocotită se adaugă 2 linguri frunze uscate de gutui. Se fierb pentru câteva minute, se adaugă apoi 2 linguri flori de tei şi se lasă la infuzat aproximativ 15 minute. Se îndulceşte cu miere. Se bea călduţ, câte 2 căni pe zi, până la vindecare.

Decoct din coajă, sâmburi şi cotoare de gutui, pentru boli pulmonare

Atât coaja, sâmburii, cât şi cotoarele de gutui au proprietăţi antivirale şi antibiotice foarte puternice. Acest tratament combate toate infecţiile localizate la nivelul căilor respiratorii medii şi inferioare.

  • Se ia o mână de coji şi de cotoare de gutui, cu tot cu sâmburi, se toacă foarte fin şi apoi se fierb în jumătate de litru de apă, vreme de 2-3 minute, apoi se lasă să se răcească. După răcire, preparatul se filtrează şi apoi se adaugă 2 linguri de miere. Se bea în reprize, pe stomacul gol, pe parcursul zilei, cel puţin 1 lună.
loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *