Cel mai bun tratament cu OBLIGEANĂ pentru vindecarea GASTRITEI

La începutul primăverii și la începutul toamnei, sensibilitatea gastrică este cea mai mare.

Gastrita este una din marile probleme neplăcute ale venirii primăverii. Contra arsurilor și durerilor gastrice, farmacia naturii are multiple mijloace de combatere.

Obligeana, remediu sigur

Printre cele mai sigure soluții naturale ȋmpotriva gastritei este rădăcina de obligeană (Acorus calamus).

În medicina naturistă, obligeana a fost și continuă să fie folosită cu mult succes și într-o serie de boli digestive, de la ulcer și gastrită la cancer gastric și intestinal.

Planta reglează secreția de sucuri gastrice și distruge bacteriile nocive din stomac.

Mai mult decât atât, obligeana acționează chiar ca echilibrant la nivel emoțional. Aceasta, în condițiile în care a fost demonstrată influența clară a dezechilibrelor emoționale (furie, iritare, frustrare) în declanșarea și în menținerea gastritei.

Forma clasică de administrare a obligenei este pulberea:

Pulbere din rădăcină de obligeană

Rădăcinile uscate de obligeană se macină fin cu râșnița electrică sau se pisează în piuă, după care se cern prin sită.

Pulberea fină astfel obținută se păstrează într-un borcan de sticlă ermetic închis, maximum 8 zile, deoarece planta își pierde rapid proprietățile terapeutice.

Se administrează pe stomacul gol – se ține sub limbă vreme de câteva minute, după care se înghite cu apă.

Cura cu pulbere contra gastritei

Se administrează câte o jumătate de linguriță cu pulbere din rădăcină de obligeană, de 4 ori pe zi, în cure de minimum 45 de zile.

Tratamentul cu obligeană nu va fi făcut mai mult de 3 luni la rând, cu 1 lună de pauză.

Macerat contra gastritei și ulcerului 

O cură de câteva săptămâni cu macerat de obligeană vindecă indigestia, digestia dificilă, atonia gastrică și intestinală, gastrita hiperacidă, ulcerul gastric și duodenal.

Maceratul la rece are deopotrivă efecte de stimulare blândă a digestiei și de calmare. În gastrită și ulcer duodenal, este recomandat atât pentru efectul său local în zona stomacului, cât și pentru proprietățile sale de armonizare a activității psihice.

  • Se adaugă într-o cană de apă 1 linguriță de pulbere de obligeană, care apoi se lasă la temperatura camerei vreme de 10-12 ore, după care se filtrează. Se bea o jumătate de pahar de macerat la rece de obligeană, cu 20-30 de minute înainte de fiecare masă.

Precauții, contraindicații

Obligeana este contraindicată gravidelor și mamelor care alăptează.

 

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>