Medicină naturistă

Cel mai bun remediu pentru MÂINI CRĂPATE (crăpături dureroase de pe mâini)

Frigul și lipsa de hidratare din timpul iernii pot fi necruțătoare cu mâinile.

Mai ales în zilele friguroase sau când bate vântul este foarte important să ne protejăm mâinile cu creme și mănuși, pentru a evita crăparea și iritarea pielii.

Deși, pe piață, există o varietate de produse dedicate îngrijirii mâinilor, care promit să hidrateze și să catifeleze pielea, cele mai recomandate remedii rămân cele naturale.

Pastă cu argilă, lămâie și ulei de măsline

Remediul pe bază de argilă, lămâie și ulei de măsline este un adevărat răsfăț pentru mâini. Tratează eficient crăpăturile dureroase de pe mâini, care apar mai ales în sezonul rece, din cauza frigului și a umezelii.

Ingrediente necesare

  • 1 lămâie
  • 2 linguri pulbere de argilă
  • 2 linguri ulei de măsline

Cum se procedează

Se prepară o pastă perfect omogenă, amestecând bine sucul proaspăt stors al unei lămâi cu cele 2 linguri de argilă și aceeași cantitate de ulei de măsline.

Utilizare 

Se aplică această pastă pe mâini, mai ales pe crăpături, prin masaj ușor. Se lasă să acționeze timp 30 de minute, după care se îndepărtează cu apă călduță și mâinile se șterg bine. Preparatul se folosește în fiecare săptămână, pe tot parcursul iernii.

Pasta cu argila, ulei de masline si lamaie vindeca mainile crapate

Alte remedii pentru mâini crăpate și uscate, aspre:

Avocado și lapte dulce

Se prepară un amestec din 2 linguri de pulpă de avocado zdrobită și 2 linguri de lapte dulce. Pasta omogenă se aplică pe mâini și se lasă să acționeze timp de 20 de minute, după care se clăteşte cu apa caldă.

Se masează apoi mâinile cu unguent de gălbenele, aloe sau muşețel.

Smântână, lapte și făină de năut

Ingrediente

  • 2 lingurițe de smântână
  • 1 linguriță de lapte
  • 2 linguri de făină de năut

Se amestecă bine ingredientele, apoi se aplică pasta pe mâini. Se lasă să acționeze un sfert de oră, după care se îndepărtează cu apă călduță. Tratamentul se repetă de 2 sau 3 ori pe săptămână.

Suc de lămâie, ulei de măsline și miere

Ingrediente

  • câteva picături suc de lămaie
  • 1 linguriță de ulei de măsline
  • 2 lingurițe de miere

Se amestecă toate ingredientele și se aplică soluția pe mâini. Se lasă să acționeze timp de 20 de minute, apoi se clăteşte cu apă caldă. Tratamentul se recomandă de 3-4 ori pe săptămână.

loading...
Loading...