CEAPA VERDE are efecte antibiotice și anticancerigene extrem de puternice

Acum, pe tarabele din piețe, găsim din belșug ceapă verde.

O adevărată delicatesă vegetală, foarte bogată în vitamina C, vitamina B9, potasiu, calciu.

Însă, pe lângă acești nutrienți valoroși, ceapa verde mai conține câțiva compuși cu efecte terapeutice extrem de puternice:

Alicina, substanța care dă cepei mirosul specific, are un efect antibiotic și antiviral puternic. Totodată, protejează  plămânii și căile respiratorii medii de infecții și de bolile tumorale.

Cvercitina este un antioxidant puternic, ce combate tulburările circulatorii, bolile cardiovasculare și cancerul.

Clorofila – acționează ca o ‘’mătură’’ în organism, curățindu-l de metalele grele, de radicalii liberi și de tot felul de poluanți (E-urile din alimentație, substanțele nocive din aer, din apă sau din ambalajul hranei).

Cum se consumă ceapa verde

Ceapa verde se consumă ca atare sau se adaugă în salate: 2-4 tulpini de ceapă verde, se spală foarte bine, se toacă fin și se pun într-o porție de salată (pentru o persoană).

Se asociază foarte bine cu frunzele de leuștean și cu cele de pătrunjel, care o fac mai digerabilă și mai ușor de suportat de către colecist și ficat.

Se poate combina cu orice tip de verdețuri (salată verde, spanac, salată roșie), dar și cu roșii sau ardei.

Tratează bronșita și previne astmul bronșic

Ceapa verde este printre cele mai bune remedii împotriva bronșitei, grație alicinei – antibiotic și un expectorant puternic – și clorofilei cu efect antiinflamator.

Prin urmare, ea poate fi eficientă ca adjuvant, atât în bronșitele infecțioase, cât și în bronșitele alergice. De asemenea, consumată din belșug, ceapa verde este și un bun mijloc de prevenire a astmului bronșic.

Previne și tratează virozele respiratorii

Ceapa verde stimulează sistemul imunitar și distruge direct virușii gripali, prevenind și tratând virozele respiratorii. Același lucru se poate spune și despre usturoiul verde. Se consumă câte 4-5 fire de ceapă și de usturoi verde.

Scade riscul apariției cancerului de prostată

Compușii cu sulf din ceapa verde au proprietăți anticancerigene foarte puternice. Consumată constant, ceapa verde scade riscul apariției cancerului de prostată la bărbați cu peste 50%, arată un studiu statistic.

Reduce incidența cancerului pulmonar

Totodată, consumul zilnic de ceapă verde reduce incidența cancerului pulmonar.  Este un excelent detoxifiant, eliminând din organism metalele grele din noxele industriale sau gudroanele din fumul de țigară – substanțe care produc cancerul pulmonar.

Ceapa verde este și un antidot pentru fumul de țigară, grație alicinei, substanță cu efect antitumoral.

Adjuvant în boli renale cronice

Consumul zilnic de salată cu ceapă verde, tarhon verde și ridichi (rădăcină și frunze) ajută la vindecarea definitivă a infecțiilor recidivante, fiind un real sprijin al tratamentului cu antibiotice. Se consumă zilnic, mai ales dimineața și seara.

Acest remediu are un puternic efect diuretic, spălând rinichii de nisipul acumulat, prevenind formarea unor noi calculi.

Precauții

Ceapa verde se consumă cu prudență de către bolnavii de gastrită, de colită de fermentație și de cei cu colon iritabil.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>