Ceaiuri vindecătoare de băut IARNA – rețete din medicina populară rusească

Anotimpul rece ne pune sănătatea la încercare mai mult decât oricare alt sezon.

Din fericire, natura ne pune la dispoziție remedii care ne vor ajuta să înfruntăm frigul fără probleme și să trecem cu bine peste afecțiunile venite la pachet odată cu iarna.

Eficacitatea ceaiurilor este cunoscută în acest sens, specialiștii fitoterapeuți recomandând la fiecare afecțiune cel puțin un tip de ceai adjuvant, cu principii active recunoscute ȋncă din Antichitate.

Clima rece din Rusia declanșează pe timp de iarnă numeroase afecțiuni respiratorii.

Cu toate acestea, amploarea și răspândirea lor e ameliorată, din fericire, de o terapie populară străveche și foarte eficientă.

Ceai pentru inflamații ale mucoasei aparatului respirator

Peste 1 lingură de flori uscate și mărunțite de soc se toarnă 200 ml. apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 30 de minute și se strecoară.

  • Infuzia se bea caldă, câte 50 ml. de 3-4 ori pe zi, înainte de masă.

Ceai sudorific pentru răceli

Se prepară un amestec din flori uscate și mărunțite de tei și zmeur, luate în cantități egale. Peste 1 lingură de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită, se lasă să se infuzeze timp de 15 minute și se strecoară.

  • Se administrează fierbinte, câte 100 ml. infuzie, de 3-4 ori pe zi.

Ceai pentru tuse

Peste 2 linguriţe de frunze de cimbru zdrobite se toarnă 250 ml. apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

  • Se bea din lichid de 2-3 ori pe zi.

Expectorant pentru boli ale căilor respiratorii

• Se prepară un amestec din plante uscate și mărunțite de nalbă mare, frunze de podbal și şovârf, luate în proporție de 2:1:1. Peste 1 lingură de amestec se toarnă 400 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat până se răcește și se strecoară. Se administrează câte 100 ml. infuzie călduță de 3-4 ori pe zi, după masă.

• Peste 1 linguriță de frunze uscate și mărunțite de pătlagină se toarnă 200 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de o oră și se strecoară. Se administrează câte 1 lingură de infuzie, de 3-4 ori pe zi.

Ceai analgezic și antiinflamator pentru boli ale gâtului

Se prepară un amestec din scoarță de stejar și flori de tei, luate în proporție de 2:1. Peste2  linguri de amestec de plante se toarnă 200 ml. apă clocotită, se lasă la infuzat timp de 15 minute și se strecoară.

  • Se administrează câte 100 ml. infuzie, de 2 ori pe zi.

 

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>