CEAIURI utile în caz de HIPOTENSIUNE arterială (reţete + cure de urmat)

Hipotensiunea este o maladivă opusă hipertensiunii şi desemnează o valoare scăzută a tensiunii arteriale.

Hipotensiunea se manifestă prin scăderea permanentă a tensiunii minime admise – sub 100 mg Hg pentru tensiunea sistolică TAS şi sub 65 mm Hg pentru tensiunea diastolică TAD.

Principalele manifestări ale hipotensiunii arteriale constau în puls scăzut, extremităţi reci,  insomnii, irascibilitate, ameţeli, tulburări de vedere, zgomote în urechi, transpiraţii, voce slabă, depresie, randament fizic şi psihic scăzut, impotenţă sexuală, etc.

Ceai de vâsc

Vâscul reglează funcţiile cardiace şi circulatorii. Ceaiul de vâsc este singurul leac administrat identic atât pentru hipotensivi cât şi pentru hipertensivi – măreşte tensiunea la hipotensivi şi o creşte la hipertensivi.

Mai mult, vâscul purifică sângele, reglează circulaţia acestuia, având proprietăţi antisclerotice. Planta este şi un bun reglator  hormonal, ajutând pancreasul să funcţioneze eficient, determinând glicemia să intre în limite normale.

♣ Se pune o linguriţă de vâsc la macerat, într-o cană cu apă rece şi se ţine toată noaptea. Dimineaţa,  se încălzeşte uşor, se strecoară şi se bea cu înghiţituri mici. Se consumă câte 3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni. Se continuă 3 luni, cu 1 cană de ceai dimineaţa.

Ceai de măceşe şi trandafir

Petalele de trandafir întăresc inima şi ridică tensiunea prea mică la un nivel optim. Cura cu acest ceai elimină senzaţia de ameţeală şi nesiguranţă la mers. Totodată, substanţele componente, precum geraniolul sau rhodinolul calmează şi stabilizează o inimă nervoasă.

Se pune pe foc 1/2 l. de apă rece cu 1 linguriţă de pudră de măceşe şi se lasă să fiarbă 10 minute. Se adaugă 1 lingură de petale uscate de trandafir, 1/2 de baton de vanilie şi 2 cuişoare. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară.

♣ Se administrează câte 3 ceşti pe zi, timp de 14 zile.

ceai-de-macese-si-trandafir

Ceaiul de macese si trandafir ridica tensiunea la un nivel optim

Ceai din amestec de plante

Următorul ceai este recomandat în special persoanelor în vârstă la care hipotensiunea produce tulburări de ritm şi alte probleme.

Pentru reglarea tensiunii, se prepară un amestec din câte 4 linguri de: rădăcină de leuştean, frunze de mesteacăn, coada-şoricelului, şovârf, urzică, pătlagină, rotungioară; câte 2 linguri – coada-calului, trifoişte-de-baltă, fructe de ienupăr, flori de cicoare şi de siminoc, 14 linguri de sunătoare.

Seara, se iau 3 linguri de amestec, se pun în termos, se toarnă 550 ml. de apă fierbinte şi se lasă până dimineaţa, când se filtrează.

♣ Infuzia se împarte în 3 doze şi se consumă cu 30 de minute înainte de masă, în cure de 14 zile, cu pauze de 5 zile, până la epuizarea amestecului.

Ceai de sunătoare

Sunătoarea este o plantă recomandată atât pentru hipotensiune, cât şi pentru alte afecţiuni cardiovasculare, precum insuficiență cardiacă şi circulatorie, arterită obliterantă, varice, ulcere varicoase.

♣ Peste 2 linguriţe de plantă se toarnă 200 ml. apă fierbinte. Se lasă la infuzat timp de 10-15 minute, apoi se strecoară. Se administrează câte 2 căni pe zi, timp de 7-10 zile.

Ceai din plante

Se prepară un amestec din părţi egale de roiniță, rozmarin, ciuboţica-cucului, salvie, traista-ciobanului şi armurariu. Peste 1 lingură de amestec se toarnă 200 ml. apă fierbinte, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute.

♣ Se administrează câte 2 căni pe zi, timp de 2-3 săptămâni.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *