Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri simple cu SEMINŢE de CHIA pentru afecţiuni ale INIMII

Seminţele de chia ţin la distanţă bolile de inimă şi oferă doza de energie de care are nevoie organismul.

Consumul frecvent de seminţe de chia are un efect benefic asupra sănătăţii inimii.

Reglează nivelul colesterolului din sânge, ţin sub control tensiunea arterială şi previn diabetul – înlăturând, astfel, unii dintre cei mai mari factori de risc care stau la baza declanşării afecţiunilor inimii.

Omega 3 din seminţele de chia ajutǎ la menţinerea sănătăţii inimii

Seminţele de chia sunt bogate în acizi Omega 3 – de opt ori mai bogate decât somonul – care ajută la menţinerea sănătăţii inimii. Aceleaşi grăsimi sunt esenţiale pentru absorbţia unor vitamine precum A, D, E, K.

Aceste substanţe miraculoase au rolul de a preveni apariţia infarctului de miocard şi a morţii subite, ceea ce a determinat Asociaţia Americană a Inimii (American Heart Association) să preia în cadrul protocoalelor de terapie pentru afecţiuni cardiovasculare acizii graşi Omega 3.

Ceaiurile cu seminţe de chia şi plante medicinale pot fi administrate ca adjuvant în afecţiuni ale inimii:

Ceaiurile cu seminte de chia protejeaza inima

Ceai cu seminţe de chia şi măceşe

Peste 1 lingură de măceşe mărunţite (proaspete sau uscate) şi 2 seminţe de chia se toarnă 1 pahar cu apă filtrată. Vasul se acoperă şi se lasă timp de 8 ore, apoi infuzia se strecoară.

  • Se administrează pe parcursul zilei. Durata tratamentului este de 21 de zile.

Ceai cu seminţe de chia şi flori de păducel

Peste 1 lingură de flori de păducel şi 2 seminţe de chia se toarnă 250 ml. de apă clocotită. Vasul se acoperă şi se lasă la infuzat timp de cel puţin 2 ore. La final, se strecoară.

  • Se administrează câte 30 ml, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de ora înaintea meselor principale. Durata tratamentului este de 2 luni.

Ceai cu seminţe de chia şi mentă

Peste 1 linguriţă de frunze de mentă mărunţite şi o jumătate de linguriţă de seminţe de chia se toarnă o jumătate de litru de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat până se răceşte şi se strecoară.

  • Se bea câte 1 cană, pe parcursul întregii zile. Durata tratamentului este de 10 zile.
loading...
Loading...