Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri ruseşti care combat bolile APARATULUI DIGESTIV

Aparatul digestiv este prima barieră de apărare a organismului împotriva bolilor.

Acesta poate prezenta afecţiuni acute sau cronice, provocate de diferite cauze, boli ce pot cuprinde unul sau mai multe organe componente.

O mare parte din afecţiunile aparatului digestiv beneficiază de tratamente naturiste, printre care şi cele pe bază de ceaiuri.

Ceai pentru ulcer gastro-duodenal

1. Se prepară un amestec din flori de muşeţel, fructe de fenicul, rădăcini de nalbă mare, rădăcini de pir şi rădăcini de lemn-dulce, în cantităţi egale. Peste 1-2 linguriţe de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită şi se lasă la infuzat în termos timp de 30 de minute.

  • Se beau câte 200 ml. de infuzie, seara, înainte de culcare.

2. Se prepară un amestec în proporţie de 2:1:1:1 linguriţe din frunze de pătlagină, frunze de mentă, flori de muşeţel, flori de gălbenele şi rădăcini de păpădie, uscate şi mărunţite. Peste 1 lingură de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită şi se lasă să fiarbă timp de 5-10 minute.

  • Se iau câte 100 ml. de decoct, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Ceaiurile medicinale combat bolile aparatului digestiv

Ceai pentru gastrită cu hipoaciditate

1. Se prepară un amestec de cimbrişor, fructe de ienupăr, pelin amar, rădăcini de angelică şi frunze de salvie, uscate şi mărunţite, luate în proporţie de 1:1:3:3:3. Peste 2 linguriţe de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se filtrează.

  • Se administrează câte 100 ml. de infuzie, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

2. Se prepară un amestec în proporţie de 2:1:1:1:1:1 linguriţe din frunze de pătlagină, flori de muşeţel, seminţe de mărar, rădăcini de valeriană, sunătoare şi mentă, uscate şi mărunţite. Peste 2 linguri de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită şi se lasă la infuzat timp de 5-10 minute.

  • Se administrează câte 100 ml. infuzie, de 3 ori pe zi, înainte de masă.

Ceai pentru gastrită cu hiperaciditate

Se prepară un amestec în proporţie de 1:2:2:1 din sunătoare, flori de muşeţel, frunze de mentă şi siminoc, uscate şi mărunţite. Peste 1 linguriţă de amestec se toarnă 200 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute şi se strecoară.

  • Se beau câte 100 ml. de infuzie dimineaţa şi seara, cu 30 de minute înainte de masă.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>