Ceaiuri pentru OSTEOPOROZĂ, care ajută la fixarea CALCIULUI în OASE

În ultima vreme, osteoporoza , acea afecțiune care face ca oasele să fie fragile și prin urmare ușor fracturabile, apare și la vârste mai tinere – 30 de ani şi chiar la adolescenți.

Osteoporoza înseamnă deficit de calciu în oase.

Din fericire, există multe alimente și plante care favorizează asimilarea calciului în terapia osteoporozei.

Ceai din plante, pentru bărbați

Se prepară ceai din rădăcină de obligeană, vinariţă sau ţelină.

Se prepară macerat dintr-o singură plantă sau se amestecă câte 1 linguriţă din două plante diferite. Se macerează în 500 ml de apă rece, pe timp de noapte (7-8 ore), iar a doua zi se strecoară şi se stoarce bine reziduul.

  • Lichidul se bea în trei reprize, cu 30 de minute înainte de masă.  Se țin cure de 2 săptămâni, cu pauză de 10 zile.

Ceai din plante, pentru femei

Se prepară infuzie de trifoi roşu, lucernă, schinduf şi salvie.

O lingură de plantă uscată (se alege una dintre plantele menționate) se opăreşte cu 400 ml de apă clocotită, se infuzează în termos timp de 30-40 de minute şi se strecoară.

  • Se bea câte 1 pahar de infuzie încălzită, dimineaţa, pe stomacul gol, timp de 1 lună. După o pauză de 3 luni, cura se repetă.

Ceai de sunătoare

Nu se ia în paralel cu medicamente de sinteză contra depresiei și anxietății, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infecției cu HIV.

Peste 1 lingură de flori uscate de sunătoare, tocate mărunt, se toarnă 300 ml apă clocotită. Se infuzează timp de o oră şi se strecoară.

  • Se beau câte 100 ml de infuzie, amestecată cu 30 ml de suc de lămâie şi 1 linguriţă de miere de albine, de 3 ori pe zi, imediat după masă, timp de 8 săptămâni, după care se face o pauză de 3 săptămâni.

Infuzie de cimbru şi migdale

Migdalele se rumenesc ușor puţin într-o tigaie uscată (fără ulei sau altă grăsime), apoi se pisează sau se râşnesc.

Peste 2 linguri de cimbru şi 50 g de migdale pisate se toarnă 250 ml de apă clocotită, se amestecă bine, se acoperă și se lasă la infuzat timp de 2 ore. Recipientul se acoperă cu un material călduros.

  • Se consumă câte 1 lingură, de 2 ori pe zi, în timpul mesei sau imediat după masă.

Decoct de cimbru şi seminţe de in

În 400 ml de apă rece se adaugă 2 linguri de cimbru. Se aduce lichidul până la fierbere, apoi se îndepărtează de pe foc.

Când apa ajunge la temperatura de 38-40 de grade, se adaugă 2 linguri de seminţe de in, se amestecă bine, se acoperă cu capac şi se înveleşte în prosop flauşat, timp de 2 ore.

  • Se beau 50 de ml de infuzie strecurată, în timpul meselor. Se păstrează la rece.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.