Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri pentru o vindecare grabnică în SINUZITĂ

Sinuzita este o inflamaţie de origine infecţioasă a mucoaselor aflate în interiorul sinusurilor.

Secreţiile nu se mai pot elimina corespunzător, provocând dureri de cap, febră, pleoape tumefiate şi secreţii muco-purulente.

Pentru tratarea sinuzitei sunt recomandate ceaiurile cu rol calmant, dezinfectant, antiinflamator, antibacterian, relaxant şi decongestionant.

Ceai de trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor)

În 250 ml. apă rece se pun 2 linguri de frunze şi flori uscate, uşor mărunţite.  Se lasă la macerat de seara până dimineaţa, când preparatul se filtrează.

Peste planta rămasă se toarnă 1 cană (250 ml.) de apă clocotită, se lasă la răcit timp de 30 de minute la temperatura camerei, apoi se filtrează. În final, se combină maceratul cu infuzia răcită.

  • Se consumă 1 litru de ceai pe zi, pe stomacul gol. Se ţin cure de 90 de zile, urmate de 15 zile de pauză.

Ceai din flori de soc (Sambucus nigra)

Ceaiul de soc reduce inflamatia cailor respiratorii si elimina secretiile in exces

Se adaugă 3-4 linguriţe de flori de soc uscate şi mărunţite în jumătate de litru de apă. Se lasă la macerat timp de 8-10 ore, după care se filtrează. Preparatul rezultat se pune deoparte.

Planta rămasă după filtrare se adaugă în încă o jumătate de litru de apă clocotită şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute, după care se lasă la răcit şi se filtrează. La final, se combină cele două extracte (maceratul şi infuzia).

  • Se consumă câte 3 căni pe zi, în cure de 2 săptămâni, cu pauză de 7 zile.

Ceai de pufuliță (Epilobium parviflorum)

Într-o jumătate de litru de apă se adaugă 2 linguri de frunze şi flori de pufuliță. Se pun la fiert timp de 10 minute, după care vasul se deoparte şi se acoperă.  Se lasă până se răceşte complet, apoi se strecoară.

  • Se administrează câte o treime de cană, de 3 ori pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale. Se ţin cure de 7-10 zile.

Ceai de eucalipt (Eucalyptus globulus)

Se adaugă 1 linguriţă de plantă mărunţită la 1 cană (250 ml.) de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

  • Se administrează câte 2 căni pe zi, în cure de 2 săptămâni.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>