Ceaiuri pentru INFECŢII INTESTINALE, care acţionează rapid

Infecţiile intestinale se produc în urma perturbării echilibrului bacteriilor benefice din stomac de către diferiţi agenţi patogeni, precum ciuperci, paraziţi, bacterii negative ori viruşi.

Atunci când consumăm alimente sau apă contaminată cu felurite microorganisme parazite, echilibrul florei de la nivelul intestinului este perturbat, un microorganism proliferează în exces şi apare infecţia intestinală, manifestată prin diaree, însoţită sau nu de alte simptome:

  • colici abdominale şi rectale, scaun însoţit de mucus, puroi sau sânge, stări de vomă, dureri de cap, tensiune arterială mărită, palpitaţii, senzaţii de slăbiciune, febră mai mare de 38 de grade Celsius, stări de deshidratare şi sete permanentă.

Din fericire, cele mai multe infecţii intestinale sunt produse de viruşi sau de bacterii mai puţin agresive, ceea ce înseamnă că ne putem trata la domiciliu.

Ceai de muşeţel

O linguriţă de flori de muşeţel se opăreşte cu 250 ml. apă clocotită. Se adaugă 1 linguriţă de cafea naturală măcinată, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se bea cât mai fierbinte posibil.

Ceai de mentă

Se pune 1 lingură mică de frunze uscate la 150 ml. de apă clocotită. Se lasă să infuzeze timp de 10-15 minute, apoi se strecoară. Se bea câte 1 cană după fiecare masă principală.

Ceai de mentă şi muşeţel

Se amestecă câte 100 g mentă şi 100 g flori de muşeţel. Din acest amestec se pun 3 linguri la 500 ml. apă clocotită, se acoperă vasul şi se lasă timp de o oră. Se strecoară şi se beau câteva înghiţituri la fiecare oră.

Ceaiul de musetel calmeaza stomacul

Ceai de năpraznic

Se prepară o infuzie din 4 linguri de plantă la 1 litru de apă clocotită. Se bea neîndulcit, pe parcursul unei zile.

Ceai de roiniță

Se prepară dintr-o lingură de pulbere la 200 ml. de apă clocotită, care se acoperă 20 de minute, după care se strecoară. Se beau 400 ml pe zi, fractionat.

Ceai de traista-ciobanului

Se prepară o infuzie din 1-2 linguriţe la 200 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se filtrează. Se consumă 2-3 căni pe zi.

Ceai de orz, ovăz şi pir

Dacă infecţiile intestinale durează mai multe zile:

Se iau 2 linguri orz, 2 linguri ovăz şi 2 linguri pir (foarte uscat, mărunţit). Fiecare din cerealele componente se macină, apoi se amestecă (toate),  se pun într-un litru de apă şi se fierb la foc mic, timp de 30 de minute. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se poate adăuga miere sau suc de lămâie. Se bea câte 1 cană de 3 ori pe zi, înainte de fiecare masă.

loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *