Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri pentru GUTĂ: dizolvă acidul uric din articulaţii, reduc inflamaţiile şi durerile

Guta este o afecţiune tipică de nutriţie, caracterizată de dureri articulare violente la glezne, genunchi, coloana cervicală şi mai ales la degetul mare de la picioare.

Această tulburare a metabolismului este caracterizată printr-un exces de acid uric în sânge.

Acidul uric este un reziduu apărut în urma unor procese metabolice din organism, care se elimină în mod natural prin rinichi.

În cazul gutei, acidul uric nu mai este eliminat pe calea urinară, ci se depune sub forma unor cristale la nivelul articulaţiilor şi a ţesutului cartilaginos.

Ceai de trei-fraţi-pătaţi

Peste 2 linguri de frunze şi flori uscate, nemăcinate (doar mărunţite puţin), se toarnă 250 ml. apă rece. Se lasă la înmuiat de seara până dimineaţa, când se filtrează. Licoarea rezultată se păstrează, iar planta rămasă se opăreşte cu încă 1 cană de apă. Se lasă să se răcească vreme de o jumătate de oră, la temperatura camerei, apoi se filtrează. La sfârşit, se combină maceratul cu infuzia răcită.

  • Se ţin cure de câte 30 de zile, timp în care se administrează câte 1 litru pe zi, băut în mai multe reprize, pe stomacul gol.

Ceai din frunze de mesteacăn

Se pun 2 linguri de frunze la 1 cană de apă. După ce ajunge la o temperatură de 40 de grade Celsius, se adaugă un vârf de cuţit de bicarbonat de sodiu şi se lasă în repaus timp de 6 ore.

  • Se bea în 2 reprize, la interval de 4 ore. Se ţine o cură de 1 lună şi se poate repetă după 1 lună de pauză.

Ceaiul de mesteacan amelioreaza simptomele specifice gutei

Decoct din rădăcină de tătăneasă

Se adaugă 2 linguri cu pulbere din rădăcină de tătăneasă, cu vârf, în 2 litri de apă. Se pune totul pe foc mic, se lasă să scadă la jumătate, dup care se lasă la macerat timp de 24 de ore şi se strecoară.

  • Întreaga cantitate se consumă pe parcursul unei zile. Cura durează minimum 1 lună de zile, fără pauză.

Ceai de mătase de porumb, cozi de cireşe amare şi ghimpe

Într-un vas mai mare se pun la fiert 7-8 litri de apă, în care se adaugă o mână generoasă de mătase de porumb, una de cozi de cireşe amare şi una de ghimpe. Se fierbe până când ceaiul dobândeşte o culoare închisă. Se pune în sticle de 1 litru, care se păstrează la rece.

  • Se consumă câte 1 sticlă (1 litru) pe zi, câte 2-3 pahare o dată. Tratamentul se ţine de 2 ori pe an şi se verifică ca după tratament, valoarea ureei să scadă la 4. Nu se consumă alcool în timpul tratamentului!

Ceai din frunze de frasin

Se pun 1-2 linguri de frunze la 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5 minute şi se filtrează.

  • Se beau 2-3 căni pe zi, timp de 3 săptămâni.
loading...
Loading...