Ceaiuri – minune, pentru cele mai răspândite AFECŢIUNI

Natura a fost înzestrată cu plante medicinale printre cele mai diverse, unele dintre ele tratând şi vindecând boli pe care alte tratamente nu reuşesc să o facă.

Puterea terapeutică a plantelor poate ţine sub control majoritatea afecţiunilor. Printre cele mai întâlnite problem de sănătate, tratate cu ajutorul ceaiurilor din plante medicinale, se numără:

Problemele digestive

Cele trei organe ale aparatului digestiv care sunt cele mai supuse afecţiunilor sunt stomacul, intestinul subţire şi intestinul gros sau colonul. Majoritatea problemelor digestive sunt cauzate de un dezechilibru alimentar ce poate afecta buna funcţionare a organismului.

Remediu: ceaiul de tei, cu efect calmant.

Tulburări hepatice

Tulburările hepatice includ o varietate largă de boli ale ficatului. Pot fi moştenite sau dobândite ca urmare a expunerii la substanţe chimice sau virusuri, unele dintre ele având un caaracter temporar şi vindecându-se de la sine, în timp ce altele pot dura perioade bune de timp şi pot duce la complicaţii mai grave.

Remediu: ceai de salvie, de rozmarin sau din frunze de păpădie.

Afecţiunile sistemului circulator

Varicele, ateroscleroza, hipertensiunea arterială, infarctul miocardic şi accidentul vascular sunt boli ale sistemului circulator. Deşi nu pot fi vindecate în totalitate, ele pot fi ameliorate, atunci când se urmează un regim alimentar snatos.

Remediu: ceai de gingko biloba, ceai de păducel sau de traista – ciobanului.

Hipertensiunea arterială

Aceasta este cea mai răspândită boală cardiovasculară şi afectează peste jumătate de miliard de oameni. O astfel de afecţiune vasculară generală a organismului constă în creşterea presiunii arteriale peste valori considerate unanim ca fiind normale, şi de la care creşte riscul apariţiei unor complicaţii cerebrale, cardiace, renale, etc.

Remediu: ceai de talpa – gâştei, păducel, tei, coada – calului, isop sau anghinare.

Anemia

Anemia implică scăderea hemoglobinei din sânge, o substanţă oxigenează sângele. Insuficienţa ei duce la o respiraţie mai grea, la stări permanente de oboseală şi lipsă de energie. De cele mai multe ori, anemia este cauzată de lipsa de fier din organism.

Remediu: ceai din rădăcină de păpădie, urzici, pătrunjel, lucernă, frunze de roiniţă sau de angelica.

ceai de salvie

Ceai de salvie, pentru raceala

Răceală

Răceala, o infecţie a căilor respiratorii superioare, se manifestă prin simptome precum guturai, tuse, dureri de gât şi de oase, uneori şi febră mică. Îmbolnăvirea poate fi determinată de slăbirea sistemului imunitar, oboseală, stres, surmenaj şi schimbări bruşte de temperatură.

Remediu: ceaiurile de cimbru, iederă, nalbă – mare, podbal sau lumânărică (pentru tuse uscată); ceai de anason, de săpunel şi de ciuboţica – cucului de pădure şi de câmp (expectorante eficiente); ceaiurile de salvie, echinaceea, din flori de măceş, din flori de tei sau din scoarţă de salcie (reduc febra, calmează durerile şi inflamaţiile).

Astmul

Astmul este o afecţiune ce implică contractarea bruscă a muşchilor, asociată cu închiderea şi deschiderea bronhiilor, îngreunarea respiraţiei. Poluarea, alimentaţia cu tot mai mulţi agenţi toxici, creşterea nivelului de stres psihic, abuzul de medicamente şi tutunul sunt cauze principale ale  declanşării şi creşterii necontenite ale astmului.

Remediu: ceaiul de muşeţel, cimbru, lavandă, salvie, trei – fraţi – pătaţi, muguri de coacăz negru.

Insomnia

Insomnia, o  tulburare a somnului care se manifestă prin reducerea duratei şi/sau profunzimii lui, afectează în mod negativ performanțele în muncă, capacitatea de a lua decizii, relaţiile şi calitatea vieţii, în general. Este mai comună în rândul persoanelor în vârstă, femeilor, persoanelor aflate în stres prelungit şi a celor cu probleme de sănătate.

Remediu: ceai de talpa – gâştei, valeriană, păducel, conuri de hamei, tei, levănţică sau trifoi.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *