Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri pentru curăţarea LIMFEI: restabilesc echilibrul organismului

Limfa, al doilea lichid circulator din organismul uman, preia o bună parte din grăsimile din corp şi totodată, reprezintă baza sistemului imunitar. Limfa este şi cea care preia excesul de apă din organism şi joacă un puternic rol în detoxifiere, facilitând eliminarea toxinelor din organism. Rolul sistemului limfatic implică transportul deşeurilor din celule, sânge, colon

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de PORUMBAR – cum se face şi ce putem trata cu el

Porumbarul (Prunus spinosa) este folosit încă din Antichitate în medicina populară. Florile şi frunzele de porumbar, sau de prun spinos, aşa cum mai este numit, se culeg primăvara, imediat după înflorire, şi sunt folosite în medicina naturistă ca laxativ, astringent, antiseptic, diuretic şi ca sedativ. Atât frunzele, cât şi florile, se pot utiliza proaspete sau

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Treceţi mai uşor peste ASTENIA de PRIMĂVARĂ cu ceai de TEI

Oboseala de primăvară, cunoscută şi sub numele de „astenie de primăvară”, afectează peste 20% din populaţia adultă, în perioada de trecere de la anotimpul rece la cel cald. Cel mai adesea, apare o: stare de oboseală persistentă; perturbare a somnului; scădere a puterii de digestie şi oscilaţii ale apetitului alimentar; stare depresivă, de anxietate. Toate

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul din scoarţă de CRUŞIN este un puternic detoxifiant şi laxativ natural (reţetă + beneficii)

Cruşinul (Rhamnus frangula) este considerat unul dintre remediile cu cel mai puternic efect laxativ. De la cruşin se recoltează, în scop medicinal, scoarţa ramurilor tinere. Scoarţă de cruşin – compoziţie, acţiune Scoarţa de cruşin conţine glicozide antrachinonice, principii amare, mucilagii, saponine, răşini, sitosterol, flavone şi alcaloizi peptidici (frangulină şi franganină). Substanţele active din scoarță imprimă

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri cu rezultate rapide ȋn GASTRITA cu HIPOACIDITATE şi HIPERACIDITATE

Primăvara este perioada în care gastritele,  atât cele hiperacide, cât şi cele hipoacide, recidivează şi se manifestă la capacitatea maximă. Datorită schimbării alimentaţiei în anotimpul primăverii, creşte numărul îmbolnăvirilor de gastrită. Alimentele acide, infecţia cu Helicobacter pylori, excesul de alcool, de cafea sau de medicamente antiinflamatorii pot irita mucoasa stomacului. În ultimele decenii, s-a remarcat

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

ULCERUL GASTRO-DUODENAL se tratează cel mai bine cu ceai de OBLIGEANĂ

Ulcerele gastrice (ale stomacului), ale duodenului (intestinul subţire), ale esofagului sunt cauzate de un exces de aciditate sau de pepsină, enzimă de origine digestivă. Ulcerul esofagului provoacă dureri în partea de sus a abdomenului, precum şi vărsături. Ulcerul duodenal apare, de cele mai multe ori, la tinerii expuşi la stres. Acesta provoacă dureri surde în

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri de consumat în curele de ÎNGRĂŞARE

În timp ce unele persoane se luptă cu kilogramele în plus, altele şi-ar dori să aibă forme mai pline şi să scape de aspectul anorexic. Pentru restabilirea normală a greutăţii corporale, pe lângă regimul alimentar impus de specialist, se recomandă, ca adjuvant,  câteva ceaiuri de plante care stimulează pofta de mâncare, uşurează digestia şi contribuie

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceai de VENTRILICĂ – reţeta cu beneficii în zeci de afecţiuni şi boli

Deşi mai puţin cunoscută, ventrilica (Veronica officinalis) este folosită încă din vechime ca plantă medicinală. Mai este cunoscută în popor şi sub denumirea de buruiană-de-perit, buruiană de perit, matrice, şopârliţă, vindrilică. Pentru utilizare medicinală se recoltează părţile aeriene ale plantei. Culoarea florilor este albastră, albă sau alb-trandafirie, cu dungi de nuanţă închisă. Ventrilica: principii active,

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul OOLONG, o minune a naturii – preparare, administrare, beneficii multiple

Ceaiul Oolong (Wu – Long) provine din aceeaşi familie ca şi ceaiul negru şi ceaiul verde, singura diferenţă fiind reprezentată de modul  în care este procesat. Mai exact, în timp ce ceaiul negru este supus unui proces de fermentaţie extins, iar ceaiul verde nu este deloc oxidat, procesarea ceaiului wu- long se află undeva la

Detalii...

Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul de VERBINĂ, leac pentru afecţiuni comune

Verbina (Verbena officinalis) este una din cele mai vechi plante medicinale, datând de mai bine de 5000 de ani. În scop terapeutic se foloseşte partea aeriană a plantei, mai exact, tulpina cu tot cu frunze şi flori. Verbina conţine numeroase săruri minerale, esenţe  aromatice şi amare, tanin. În prezent, ceaiul de verbină face parte din

Detalii...