Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri – elixir pentru DIABET ZAHARAT (din plante care conţin ‘’insulină vegetală’’)

Diabetul zaharat apare în urma unei tulburări în metabolismul glucozei, un element de bază ce furnizează energia de care are nevoie organismul.

O astfel de dereglare se datorează lipsei de insulină, deoarece celulele pancreasului care produc insulină au fost distruse sau din cauza incapacităţii celulelor de a utiliza corect glucoza (rezistenţă la insulină).

În ambele cazuri, glucoza se acumulează în sânge, dând naştere hiperglicemiei.

Printre cele mai eficiente ceaiuri în combaterea diabetului zaharat, ce conţin o substanţă numită ‘’insulină vegetală’’ se numără: de afine, teci de fasole, rădăcini de brusture, frunze de dud, urzică.

Ceai de afine

Peste 2 linguriţe de frunze şi fructe de afin se toarnă 1 cană de apă clocotită. Se lasă la infuzat  timp de 15 minute, apoi se strecoară.

  • Se beau 2-3 căni pe zi, cel puţin 1 lună.

Ceai din teci de fasole

Se adaugă 1 linguriţă de teci de fasole uscate şi mărunţite într-un sfert de litru de apă. Se pune totul la fiert, pe foc mic, timp de 15 minute, apoi se strecoară.

  • Se beau 2-3 căni pe zi, neîndulcite, cu înghiţituri mici, în cure de 30 de zile.

Ceai din frunze de nuc

Ceaiul din frunze de nuc scade concentratia de glucoza din sange

Peste 1 linguriţă de frunze de nuc uscate şi mărunţite se toarnă 250 ml. apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 30 minute, după care se filtrează.

  • Se beau câte 2-3 căni pe zi, timp de 15-21 de zile pe lună. Se ţin cure de maximum 6 luni.

Ceai (macerat) de brusture

Se pun 2 linguriţe de pulbere de rădăcini (obţinută prin măcinarea cu râşnița electrică de cafea) într-un pahar (200 ml.) de apă rece şi se lasă vreme de 8-10 ore la temperatura camerei, după care se strecoară.

  • Se consumă 1-3 pahare pe zi, pe stomacul gol, cu minimum 15 minute înainte de masă. Cura cu macerat durează 3-6 săptămâni.

Ceai din frunze de dud

Peste 1-2 linguriţe de frunze de dud uscate se toarnă 300 ml. apă clocotită. Se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se filtrează.

  • Se consumă câte 2 căni pe zi, timp de 21 de zile.

Ceai de urzică

Într-un recipient de inox sau emailat, cu 500 ml. apă, se adaugă 4 linguri de rădăcină de urzică uscată şi mărunţită. Se pune să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute. În final, se completează apa evaporată. Se filtrează fierbinte, prin tifon sau vată medicinală umectată şi se îndulceşte cu miere.

  • Se beau câte 2 căni pe zi, în cure de 1-2 luni, cu pauză de 2 săptămâni.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>