Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri din FLORI de SOC, cu efecte ANTIREUMATICE excepționale

Pe lângă faptul că poate genera dureri puternice, reumatismul este însoțit de multiple boli, ceea ce afectează în mod semnificativ funcționarea normală a organismului.

Această boală cronică, infecțioasă sau alergică, este însoțită de dureri la nivelul aparatului locomotor (articulațiilor) sau de tulburări ale aparatului cardiovascular.

Aproape orice articulație poate fi afectată de reumatism.

Florile de soc, antiinflamatoare articulare

Florile de soc (Sambucus nigra) au efecte depurative, antiinflamatoare articulare și ajută la combaterea proceselor degenerative.

Reduc durerea, redau treptat mobilitatea articulațiilor și împiedică deteriorarea ireversibilă a finelor țesuturi cartilaginoase din interiorul articulațiilor.

Mai mult decât atât, administrate din timp, florile de soc previn cu succes crizele reumatice.

Ceai din flori de soc 

Acest ceai are efecte depurative, antiinflamatoare articulare și ajută la combaterea proceselor degenerative.  Totodată, ajută la eliminarea uraților din organism, fiind un ajutor prețios în caz de gută.

Cum se prepară

În jumătate de litru de apă se pun la macerat 3-4 lingurițe de flori de soc mărunțite, vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Lichidul (maceratul) rezultat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează.

În final, se amestecă cele două extracte, obținându-se aproximativ 1 litru de infuzie.

Administrare

Se administrează câte 1 litru de infuzie de flori de soc pe zi, în cure de câte 3 săptămâni.

Ceaiul de soc are efecte antiinflamatoare articulare

Ceai din flori de soc și lavandă

Deși are un gust destul de greu de suportat, acest ceai are efecte antireumatice excepționale.

Cum se prepară

Se amestecă o parte flori de soc cu două părți lavandă. Peste 1 linguriță din acest amestec se toarnă 1 cană de apă clocotită, se acoperă, după care se lasă să se răcească puțin și se filtrează.

Administrare

Se beau 2-3 căni din acest ceai pe zi, cât mai cald (pentru ca efectul sudorific și depurativ să fie mai intens), în cure de 10 zile.

Băile cu soc au efect antireumatic

Băile cu decoct de flori de soc se recomanda pentru tratarea diferitelor forme de reumatism.

Pentru decoct se fierb, timp de 10 minute, 300 g de flori în 5 litri de apă. Se toarnă apoi în apa din cadă (decoctul strecurat), la temperatura de 37 grade Celsius. Durata unei băi este de 15-20 de minute.

loading...
Loading...