Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri de LĂMÂIŢĂ cu efecte bune în afecţiuni digestive, boli de inimă şi dureri de cap

Lămâiţa (Melissa officinalis) este o plantă medicinală renumită pentru pentru acţiunea sa benefică asupra sistemului nervos.

Dacă sistemul nervos este dezechilibrat, întreg organismul are de suferit. Ceaiurile pe bază de lămâiţă acţionează şi asupra sistemului nervos vegetativ, cel care coordonează funcţionarea organelor interne.

Ele reglează metabolismul, echilibrează activitatea cardiacă şi procesul de digestie. Ceaiurile se administrează la nevoie, acţionând benefic în:

Gastropatie funcţională (nevroză gastrică) şi distonie vegetativă

Într-un borcan de sticlă, se amestecă 30 grame frunze de lămâiţă cu 30 grame frunze de mentă. Plantele se pisează bine, până se obţine o pulbere omogenă. Se folosesc 2 linguri de preparat la 200 ml. apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni pe zi.

Gastrită cronică, ulcer duodenal, afecţiuni ale căilor biliare

Se prepară un amestec din 20 gr. frunze de lămâiţă, 20 gr. frunze de fenicul, 20 gr. frunze de mentă şi 20 gr. rădăcină de obligeană uscată. Din preparatul rezultat se ia 1 lingură care se opăreşte cu 200 ml. apă fiartă (1 cană). Se lasă la infuzat timp de 10 minute, se strecoară, după care se bea caldă, înghiţitură cu înghiţitură. Este bine să se bea câte 1 cană, de 2-3 ori pe zi.

Ceaiul de lamaita ajuta digestia si protejeaza inima

Crampe gastro – intestinale

Într-un  recipient de sticlă se amestecă bine următoarele ingrediente: 30 gr. frunze de lămâiţă, 15 gr. seminţe de fenicul, 20 gr. frunze de mentă, 10 gr. rădăcină de valeriană. Din acest preparat se iau 2 linguriţe care se adaugă la 1 cană de apă fiartă. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, se strecoară şi se bea când lichidul a ajuns la temperatura camerei. Se beau 2-3 căni pe zi.

Bătăi neregulate ale inimii, produse de nelinişte şi oboseală

Se prepară un amestec din 30 gr. frunze de lămâiţă, 30 gr. flori de păducel, 30 gr. flori de muşeţel şi 30 gr. rădăcină de valeriană (toate uscate). Se ia 1 linguriţă de amestec şi se adaugă la 1 cană de apă fiartă. Se poate îndulci cu miere. Se beau 2 căni pe zi.

Dureri de cap sau migrene

Infuzia are un efect liniştitor, ajută la instalarea somnului şi alungă durerile de cap.

În filtrul de cafea se pune câte 1 lingură de plantă uscată de lavandă, muşeţel, rozmarin şi mentă. După jumătate de oră, infuzia poate fi consumată. Se recomandă 1-2 căni, înainte de culcare.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>