CEAIURI de CITRICE pentru o slăbire ușoară și sănătoasă

Ceaiurile de citrice pot fi transformate ușor în adevărați aliați ai siluetei.

Pe lângă subțierea siluetei, acestea luptă cu bolile de sezon și ȋntăresc imunitatea.

Slăbire ușoară și sănătoasă

Portocalele, grapefruitul și lămâile accelerează metabolismul și ard grăsimile. Ceaiurile de citrice ajută, așadar, la o slăbire ușoară și sănătoasă.

Aceste licori subțiază talia, în timp ce întăresc sistemul imunitar. Totodată, scad pofta de mâncare, pentru că iarna temperaturile scăzute transmit creierului că trebuie să-și facă rezerve de grăsime.

Cura trebuie urmată pe o perioadă de 2-3 săptămâni.

Portocală și lămâi

Se spală bine 1 portocală și 3 lămâi, se taie felii subțiri, cu coajă cu tot, și se pun să fiarbă la foc mic, timp de 15 minute, într-un litru de apă. Decoctul se lasă să stea 20 de minute în vas cu capac, apoi se strecoară.

Se beau 3 căni pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Lămâie și muşețel

Se spală foarte bine 1 lămâie cu coajă și se taie felii. Se pune într-un vas, ȋmpreună cu 1 lingură de flori de muşețel. Se opărește amestecul cu 500 ml. apă clocotită și se lasă la macerat până a doua zi dimineața.

Se strecoară infuzia și se bea pe stomacul gol.

Ceai verde cu grapefruit

În jumătate de litru de apă se adaugă 1 lingură de ceai verde (plantă uscată) și 2-3 felii de grapefruit. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară.

Se beau 2 căni pe zi – una dimineața și alta la prânz, pe stomacul gol.

Portocală și scorțișoară

Se pune într-un vas cu o jumătate de litru de apă clocotită câteva felii de portocală, cu tot cu coajă, și se adaugă peste o jumătate de linguriță cu scorțișoară. Se acoperă și se lasă la infuzat 15 minute.

Se savurează acest ceai pe parcursul unei zile, în special înainte de masă, cu înghițituri mici.

Lămâie și soc

Se adaugă 1 linguriță de flori de soc (plantă uscată și mărunțită) și 1-2 felii de lămâi la 1 cană (250 ml.) de apă clocotită. Se lasă la infuzat vreme de 10-15 minute, se filtrează și se consumă cât mai caldă posibil.

Se fac cure cu maximum 3 căni de infuzie neȋndulcită pe zi, timp de 2 săptămâni, cu o pauză de 1 săptămână (deoarece este un diuretic).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Articol precedent

OREZUL ALB și beneficiile sale pentru sănătate

Articol următor

Tratamente externe pentru diminuarea durerilor în OSTEOPOROZĂ