Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri cu FRUNZE și CODIȚE de CĂPȘUNI – efecte puternice și rapide în afecțiuni comune

Atât rădăcina, frunzele, cât și codițele de căpșuni conțin componente benefice pentru sănătatea noastră.

Frunzele și codițele sunt bogate, în primul rând, în vitamina C.

Frunzele căpșunilor sunt foarte puternic astringente, ajută la eliminarea unor bacterii din intestin. Au și efecte diuretice și antiinflamatoare.

Rădăcina căpșunilor este un tonic digestiv și un febrifug foarte bun.

Ceai cu frunze de căpșuni

Se pun 4 lingurițe de frunze uscate de căpșuni în jumătate de litru de apă și se lasă la macerat vreme de 8-10 ore, după care se filtrează.

Maceratul filtrat se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează.

În final, se amestecă cele două extracte, obținându-se aproximativ 1 litru de ceai, care se poate administra la nevoie, în caz de:

Diaree, infecție intestinală

Ceaiul de frunze de căpșuni este bogat în taninuri, care precipită cu microorganismele parazite din intestin, distrugându-le. Cresc consistența materiilor fecale din colon și stopeaza prompt diareea.

  • Tratamentul trebuie început la minimum 6 ore de la declanșarea diareei, astfel încât să dea răgazul să poată fi evacuate din intestin toate materiile nocive. Se beau câte 2-4 căni pe zi, până la dispariția simptomelor.

Cistită cu sângerări

Ceaiul preparat după rețeta prezentată este un excelent ajutor la terapia medicamentoasă, care accelerează cicatrizarea epiteliilor lezate de infecție, are efect antiinflamator urinar și un efect antibiotic destul de puternic, mai ales contra E.Coli.

  • Se administrează câte 0,5-1 litru pe zi.

Răceală

• În cazul răcelilor, pentru combaterea tusei și pentru a ajuta la expectorație, se face gargară cu infuzia de frunze de căpșuni.

• În caz de febră, se ia pulbere de rădăcină de căpșuni, câte un sfert – o jumătate de linguriță, la 2 ore. Are efect febrifug blând, reduce inflamația și catarul căilor respiratorii.

Reumatism

Ceaiul de frunze de căpșuni are un efect puternic antiinflamator și protejează articulațiile de procesele degenerative.

  • Se consumă 1 litru de ceai, pe parcursul unei zile.

Ceai din codițe de căpșuni

Disbacterioză, dureri de stomac, diaree

Se amestecă câte 1 lingură de codițe de căpsuni, semințe de fenicul zdrobite și 3 linguri de cimbru. O lingură de amestec se pune la fiert în 500 ml. apă. Se ține pe foc mic ȋncă 5 minute, în vas cu capac, apoi se infuzează timp de 2 ore și se strecoară.

  • Se beau câte 50 ml, de 3-4 ori pe zi.
Cautari:
    ceai din codite de capsuni |
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>