Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

CEAIURI cu efecte imediate în lupta cu GRIPA

În cazul stărilor gripale, ceaiurile din plante medicinale dau rezultate din cele mai bune.

Anumite ceaiuri cu efect energizant, expectorant, revitalizant, ajută la eliminarea toxinelor și la grăbirea vindecării.

Iată câteva combinații eficiente:

Rețeta 1

Se pun la fiert, în 250 ml. apă, 3 felii de lămâie. Când a dat în clocot, se adaugă o linguriță și jumătate de cimbru (sau cimbrișor) și 1 linguriță de pătlagină. Se îndepărtează de pe foc, se lasă la infuzat timp de 5 minute, se strecoară și se bea fierbinte.

  • Se beau, zilnic, 3 căni din acest ceai, îndulcit cu miere. Combate starea de respirație grea și tuse. Efectul este imediat și foarte bun.

Rețeta 2

Se amestecă 2 linguri mentă, 2 linguri gențiană, 1 linguriță pelin. Din acest amestec se folosește 1 lingură la 1 cană (250 ml.) cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5 minute, apoi se strecoară.

  • Se beau 3 căni pe zi, cât mai fierbinte și cu înghițituri mici.

Rețeta 3

Se prepară un amestec de plante din:

  • 1 lingură flori de mușețel
  • 1 lingură frunze de fragi de pădure
  • 1 lingură coada-șoricelului
  • 1 lingură troscot
  • 1 lingură sunătoare.

Se folosește 1 lingură de amestec la 250 ml. apă clocotită.  Se lasă la infuzat timp de 5 minute, se strecoară și se bea de 3 ori pe zi.

Ceaiurile din plante medicinale ajuta la grabirea vindecarii

Rețeta 4

Indicată atât pentru combaterea febrei, cât și a tusei. Este o rețetă veche de mai bine de 150 de ani.

Se prepară un amestec din:

  • 2 linguri flori și frunze de podbal
  • 2 linguri flori de soc
  • 2 linguri rădăcină de păpădie tocată mărunt
  • 1 lingură flori de tei
  • 1 lingură pătlagină.

Din acest amestec se ia 1 lingură vârfuită, se opărește cu 1 cană (250 ml.) de apă, se acoperă, se lasă la infuzat timp de 2-3 minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni de ceai pe zi.

Rețeta 5

În cazul că bolnavul are frisoane puternice, următoarea rețetă a dat rezultate din cele mai bune:

  • Se macină cafea boabe naturală, cât mai fin, se iau 4 lingurițe și se fierb cu 1 cană de 250 ml. apă, se adaugă sucul de la 1 lămâie și 4 linguri rom. Se bea într-o singură repriză.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Your email address will not be published. Required fields are marked *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>