Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri care ‘’taie’’ GREAŢA produsă de digestia dificilă sau răul de călătorie

Stare de ameţeală, senzaţie de vomă: greaţa poate provova momente extrem de neplăcute.

La originea sa se află un factor declanşator (de natură gastrică, migrenă, etc.) care transmite un semnal entrului de vomare, situat în creier.

De aici şi senzaţia neplăcută, însoţită uneori de paloare, transpiraţie rece, ameţeală, accelerări ale ritmului cardiac.

Însă de cele mai multe ori greaţa este lipsită de gravitate şi poate fi combătută prin mijloace simple. Doar dacă starea de vomă este asociată cu febră sau persistă mai mult de 24 de ore, trebuie consultat medicul.

Ceai de roiniţă – împotriva răului de călătorie

Elimină starea de greaţă şi are virtuţi antispastice.

  • Puneţi 2 linguriţe de frunze de roinita într-o ceaşcă cu apă clocotită. Lăsaţi la infuzat timp de 5-10 minute, apoi strecuraţi. Beţi cel mult 3 ceşti de ceai pe zi, după mese.

Ceai de măghiran

Stimulează digestia şi linişteşte spasmele intestinale.  Măghiranul este o plantă-condiment folosită şi pentru combaterea răului de călătorie.

  • Puneţi 1-2 linguriţe de frunze uscate (partea superioară) la 1 ceaşcă cu apă clocotită. Lăsaţi la infuzat timp de 10 minute, apoi strecuraţi ceaiul. Beţi cel mult 3 ceşti pe zi.

Ceai de muşeţel – împotriva tulburărilor digestive

Ceaiul de musetel are proprietati antispastice

Florile de muşeţel au proprietăţi antiinflamatorii şi antispastice care combat starea de greaţă produsă de problemele gastro-intestinale.

  • Adăugaţi 3 linguriţe de flori uscate în 250 ml. apă clocotită. Acoperiţi cu un capac, lăsaţi la infuzat timp de 5-10 minute, apoi strecuraţi. Beţi câte 1 ceaşcă de 3-4 ori pe zi.

Ceai de ghimbir

Rădăcina de ghimbir uşurează digestia, stimulând producerea bilei.

  • Puneţi 1 linguriţă de ghimbir ras într-o ceaşcă cu apă clocotită, lăsaţi-o la infuzat timp de 5 minute, după care strecuraţi. Se consumă 1-2 ceşti pe zi.

Ceai de mentă

Antispatică, menta facilitează digestia, stimulează tranzitul intestinal şi diminuează contracţiile stomacului.

  • Se adaugă 1-2 linguriţe de frunze uscate la 1 cană cu apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 5-10 minute, apoi se filtrează. Se consumă 1-2 căni pe zi.

Ceai de fenicul

Feniculul stimulează secreţia sucurilor digestive şi combate problemele de natură gastrică ce pot declanşa senzaţia de greaţă.

  • Zdrobiţi 1 lingură de seminţe de fenicul şi adăugaţi-le într-o cană de apă clocotită, timp de 10 minute. Beţi infuzia pe parcursul zilei, cu înghiţituri mici. O puteţi îndulci cu miere.
loading...
Loading...