Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri care previn TROMBOZA – formarea de cheaguri în interiorul unui vas de sânge

Tromboza reprezintă formarea de cheaguri în interiorul unui vas de sânge.

În situaţia în care cheagul se formează la nivelul la nivelul unei artere coronare, consecinţele pot fi foarte grave. În acest caz, poate surveni un infarct miocardic.

Dacă cheagurile (trombi) se formează la nivelul unei vene a piciorului, această va da naştere unei tromboflebite. În acest caz, gamba se umflă, starea generală a organismului poate fi afectată de febră, ţesuturile aferente nu mai sunt hrănite corespunzător şi pot apărea varice.

Leacurile din natură pot veni în ajutor, ȋn special ȋn cazul persoanelor predispuse la această afecțiune. Ceaiurile, spre exemplu, sunt un excelent mijloc de profilaxie a trombozelor. Printre cele mai eficiente se numără:

Ceai de sulfină (Melilotus officinalis)

Principiile active din sulfină au efecte anticoagulante şi antiinflamatoare vasculare.

Într-un sfert de litru de apă se adaugă 4-6 linguriţe de pulbere de frunze de sulfină. Se lasă la macerat timp de 8 ore, după care se filtrează.

Maceratul rezultatul se păstrează deoparte, iar planta rămasă după filtrare se opăreşte cu încă un sfert de litru de apă, după care se lasă să se răcească şi se strecoară (infuzia). Se combină maceratul anterior obţinut cu infuzia.

  • Se consumă câte 750-1000 de ml. de infuzie pe zi, în cure de 21 zile, urmate de 14 zile de pauză, după care tratamentul se poate relua.

Ceaiul de salcie previne formarea cheagurilor de sange

Ceai de salcie (Salix alba)

Ceaiul de salcie conţine salicilat, care previne formarea trombilor.

În 500 ml. apă se adaugă 4 linguri de scoarţă de salcie. Se fierb la foc mic timp de 30 de minute, iar la final se completează apa evaporată. Se filtrează fierbinte, prin tifon sau vată medicinală.

  • Se consumă câte 2 ceşti pe zi, 21 de zile pe lună.

Ceai de coajă de alun (Corylus avellana)

Coaja de alun este puternic astringentă şi conţine substanţe cu efecte asemănătoare aspirinei (aspirina previne formarea cheagurilor în artere). Se pot folosi şi frunze de alun, dacă nu se găseşte coajă.

Se amestecă 2 linguri de coajă cu o jumătate de litru de apă, se fierb timp de 5 minute, apoi se lasă la infuzat 10 minute. Se strecoară.

  • Se beau din acest ceai 2-3 căni pe zi, în cure de 2 luni, cu 15 zile de pauză.
loading...
Loading...