Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri care pot fi de ajutor în situații de STRES

Omul modern este mai vulnerabil ca niciodată în fața stresului general, a vieții sedentare și a viciului supraalimentației necontrolate.

Toți acești factori contribuie la afectarea sănătății fizice și psihice, uneori chiar pe termen îndelungat.

Atacurile de panică, anxietatea, iritabilitatea și insomoniile sunt semne ale dezechilibrului psihic. Pentru a combate aceste stări, putem apela la farmacia naturii. Mai exact, la ceaiurile care pot fi de ajutor în situații de stres.

Acestea se administrează la nevoie, nu mai mult de 2 săptămâni (cure), și nu se consumă în paralel cu calmante de sinteză.

Ceai de musețel      

Reduce stările de neliniște, induce senzația de somn și previne trezirea nocturnă.  Combate insomnia cauzată de anxietate și stres, relaxează musculatura și alungă stările de iritabilitate.

  • O linguriță de flori uscate se infuzează cu 1 cană de apa clocotită, vreme de 3 minute, apoi se strecoară. Se bea 1 cană după fiecare masă principală. Se poate îndulci cu miere. Se mai poate adăuga o frunză de mentă în ceai.

Ceai de mentă

Este un excelent mijloc de relaxare și regenerare, în special psihică și mentală. Ceaiul de mentă păstrează mintea lucidă și capacitățile intelectuale nealterate.

Ceai de menta, pentru regenerare psihica si mentala

  • Peste 1 linguriță de mentă uscată se toarnă 1 cană de apa clocotită. Se lasă la infuzat timp de 3-4 minute, apoi se strecoară. Se bea ceaiul la temperatura camerei, 3 căni pe zi, cu 15 minute înainte de masă.

Ceai de trandafiri

Trandafirii din speciile Rosa centifolia și Rosa Damascena au virtuți terapeutice deosebite. Ceaiul este recomandat mai ales persoanelor nervoase și anxioase, care au frecvent insomnii ori un somn neodihnitor.

  • 2-3 linguri de petale de trandafir se pun la macerat, de seara pană dimineața, într-o cană (250 ml.) cu apă plată sau de izvor. Dimineața, lichidul se filtrează și se folosește cât mai proaspăt sau se păstrează maximum 12 ore la frigider. Se beau 2-3 căni pe zi, pe stomacul gol, îndulcite cu putină miere.

Ceai de roiniță

Reduce nivelul de cortizol din sânge, cunoscut drept ‘’hormonul stresului’’, și relaxează corpul. Este un excelent calmant nervos, fiind recomandat contra durerilor de cap care apar pe fond de stres și de suprasolicitare, contra insomniei, contra tulburărilor digestive care apar pe fond nervos.

  • Se adaugă 1 linguriță de plantă în 250 ml. apa caldă. Se lasă să fiarbă pe foc mic timp de 2 minute, după care se strecoară. Se bea ceaiul zilnic (contraindicat în hipotiroidie).
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>