Ceaiuri medicinale, Medicină naturistă

Ceaiuri care ne purifică SÂNGELE ‘’bolnav’’, îngroşat de TOXINE

Sângele, un ţesut lichid care circulă în toate părţile corpului, transportă diferite substanţe, asigură imunitatea şi epurarea organismului.

Pentru ca organismul să fie sănătos, sângele trebuie să alimenteze organele cu substanţe nutritive şi oxigen. Dacă sângele este îngroşat de toxine (‘’bolnav’’), atunci nu va mai putea să îşi îndeplinească rolul şi tot corpul va avea de suferit.

Îl putem purifica periodic, cu ajutorul preparatelor naturiste:

Ceai de urzici

Peste 2 linguriţe de plantă uscată se toarnă 250 ml. apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 10 minute, apoi se strecoară. Se beau câte 3 căni pe zi, cu înghiţituri mici, în cure de câte 2 săptămâni.

Ceai de brusture

În 250 ml. apă caldă se adaugă 1 linguriţă de rădăcină de brusture uscată şi mărunţită. Preparatul se pune pe foc mic şi se lasă să fiarbă timp de 5 minute, după care se strecoară. Se bea câte 1 cană, de 2 ori pe zi, cel puţin 1 săptămână pe lună.

Ceai de păpădie

Ceaiul de papadie curata vasele de sange

În 250 ml. apă se pun 10 gr. (2 linguriţe) de plantă uscată (partea aeriană alcătuită din frunze). După ce a dat în clocot, vasul se acoperă, iar preparatul se lasă la infuzat, în repaus, timp de 10 minute. La final, se strecoară. Se consumă 2 căni pe zi, una dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara înainte de culcare, în cură de 3 săptămâni.

Ceai de lipicioasă (Galium aparine)

Două linguriţe de plantă tânără, uscată, culeasă înainte de înflorire, se mărunțeşte şi se infuzează timp de 24 de ore în 200 ml. de apă rece. Se bea cu înghiţituri mici, în timpul zilei, între mese, în cure de câte 14 zile.

Ceai de trifoi

Peste 5-6 flori de trifoi se toarnă 200 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat  timp de o oră, cu vasul învelit într-un prosop flauşat. Se bea în 3 reprize, cu 30 minute înainte de masă, de 3 ori pe zi. După 1 lună de administrare, se face pauză 7 zile, apoi cura se repetă.

Ceai din seminţe de in

Într-un litru de apă rece se pune 1/3 pahar de seminţe râşnite de in. Se aduc până la fierbere şi se infuzează peste noapte, în termos. Se bea dimineaţa, pe stomacul gol, şi seara, înainte de masă, câte 1/3 pahar, timp de 14 zile. După o pauză de 3 luni, cura se repetă.

loading...
Loading...