Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiuri care dizolvă depunerile de SĂRURI pe ARTICULAŢII şi calmează durerile

Frigul şi umezeala din timpul iernii accentuează durerile de articulaţii.

La bolnavii de de artroze, poliartroze, gută, spondiloze, sărurile nu sunt eliminate în mod corect din organism şi se depun pe articulaţii, provocând procese inflamatorii dureroase.

O hidratare insuficientă a organismului, o alimentaţie săracă în vitamine şi microelemente, consumul în exces de alcool şi zahăr rafinat blochează procesul de refacere a articulaţiilor.

Astfel, organismul produce săruri în exces, care se depun ȋn diferite locuri, accentuând şi mai mult suferinţa articulaţiilor.

Pentru dizolvarea depunerilor de săruri, se recomandă următoarele ceaiuri naturale:

Ceai de floarea-soarelui

Se adaugă 1 pahar de rădăcini de floarea-soarelui (părţile groase ale rădăcinilor, adunate toamna sau iarna, spălate şi uscate, tăiate în bucăţele de 1 cm) la 3 l. de apă. Conţinutul se fierbe într-un recipient emailat, timp de 1-2 minute.

Ceaiul se consumă în 2-3 zile. După aceasta, se fierb din nou aceleaşi rădăcini, în aceeaşi cantitate de apă, timp de 5 minute, iar fiertura se consumă, de asemenea, în 2-3 zile. Odată terminat ceaiul din prima porţie, se pregăteşte următoarea, şi aşa mai departe. Ceaiul se bea la 30 de minute după masă, în doze mari.

Acest ceai dizolvă multe săruri. Sărurile încep să se elimine după 2-3 săptămâni, când urina va căpăta o culoare ruginie. Ceaiul se bea până când urina va deveni transparentă ca apa.

În timpul curei, nu se consumă produse picante, acide şi sărate, iar alimentaţia va fi preponderent de origine vegetală.

Ceai de dafin

În 500 ml. apă se adaugă 5 foi de dafin, care se fierb la foc mic timp de 20 de minute, cu vasul acoperit. Ceaiul se poate păstra într-un termos.

Se strecoară şi se bea câte o înghiţitură de 2-3 ori pe zi. Pentru că remediul este foarte puternic, nu se bea mai mult de 3-5 zile. Procedura se poate repeta de 4 ori pe trimestru, în primul an de cură, apoi o singură dată pe an.

Ceai de brusture

Se iau 2 linguriţe de pulbere din rădăcină de brusture şi se pun într-un pahar de apă. Se lasă să macereze timp de 6-8 ore, la temperatura camerei, după care se strecoară. Extractul obţinut se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe vreme de 5 minute, într-un pahar (200 ml.) de apă, după care se lasă să se răcească. În final se combină cele două extracte.

Se bea între jumătate şi un litru de ceai pe parcursul unei zile, în cure cu o durată de minimum 5 săptămâni.

În primele săptămâni, transpiraţia şi urina vor căpăta un miros foarte înţepător – este semnul că această plantă îşi face efectul.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *