Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CEAIURI bune pentru COLESTEROL ‘’RĂU” (LDL)

Colesterolul ‘’rău’’ poate provoca probleme de sănătate, deoarece tinde să se acumuleze în artere şi să îngreuneze circulaţia sanguină.

Colesterolul LDL (lipoproteine cu densitate mică sau colesterol ‘’rău’’)  este un tip de grăsime prezentă în sânge, ale cărei valori ridicate pot provoca probleme de sănătate, întrucât tinde să se acumuleze în artere (ateroscleroză) şi să îngreuneze circulaţia sanguină.

Cu cât nivelul de colesterol ‘’rău’’ din sânge este mai mare, cu atât creşte şi riscul de a dezvolta boli cardiace.

Infuzie de frunze de măslin

Ceaiul din frunze de măslin face adevărate minuni în scăderea colesterolului total şi în îmbunătăţirea raportului dintre colesterolul ‘’bun’’ şi colesterolul ‘’rău’’.

♣ Se prepară o infuzie din 10 frunze de măslin la 1 cană de apă clocotită. Se beau 3 căni de infuzie pe zi, cu o jumătate de oră înaintea meselor principale, timp de 21 de zile pe lună.

Macerat de cafea verde

Cafeaua verde are o puternică acţiune de reducere a colesterolului negativ (LDL) şi combate procesele de oxidare şi de depunere a acestuia pe artere.

♣ Zdrobiţi 9 boabe de cafea verde (dimineaţa), lăsaţi-le să se macereze timp de 24 de ore într-un pahar cu apă călduţă şi beţi apa respectivă în dimineaţa următoare, pe stomacul gol, timp de 9 zile.  Repetaţi cură în fiecare lună.

ceai-verde-colesterol
Ceaiul verde creste colesterolul ”bun”

Ceai verde

Ceaiul verde reduce nivelul total de colesterol din corp, diminuându-l pe cel ‘’rău’’ (LDL) şi crescându-l pe cel ‘’bun’’ (HDL).

♣ La 1 cană (250 ml) de apă fierbinte se pun  1,2-2 gr.  de ceai verde. Se lasă la infuzat 15-25 minute, timp în care  se agită puţin cu linguriţa conţinutul. Se consumă 4-6 căni de ceai, pe perioade lungi de timp.

Ceai de pătlagină

Ceaiul de pătlagină este un excelent adjuvant în reducerea şi prevenirea creşterii colesterolului.

♣ Se prepară o infuzie dintr-o lingură de frunze de pătlagină uscată şi 200 ml. apă clocotită. Se administrează câte 1 lingură la fiecare 2 ore, timp de 2 săptămâni.

Ceai de anghinare

Previne depunerea de colesterol ‘’rău’’  sub formă de ateroame, pe vasele sanguine, protejându-ne astfel de bolile cardiovasculare şi cerebrale.

♣ În 250 ml. apă fierbinte se pun la fiert 2 linguri de frunze de anghinare uscate şi mărunţite groscior. Se lasă să dea într-un clocot, se îndepărtează de pe foc, se acoperă şi se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se strecoară. Se beau 2 căni pe zi, timp de 1 lună. După o pauză de 10 zile, cura se poate relua.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *