Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri ANTI-VÂRSTĂ: luptă cu radicalii liberi care favorizează apariția bolilor

Antioxidanții sunt recunoscuți drept salvatori ai celulelor, la toate vârstele.

Antioxidanții sunt substanțe chimice care neutralizează alte substanțe periculoase pătrunse în organism – radicalii liberi de oxigen (RL) – ce atacă permanent și vatămă celulele organismului, dereglându-le funcționarea și favorizând apariția bolilor.

Ceaiurile din plante sunt puternice băuturi antioxidante. Proprietățile lor se datorează conținutului bogat în săruri minerale, flavonoizi și vitamine.

Substanțe protectoare pentru organism, antioxidanții ne pot feri de boli grave. Aceștia se găsesc din belșug în ceaiuri aflate la ȋndemână.

Următoarele ceaiuri luptă cu radicalii liberi care accelerează îmbătrânirea. Consumate în mod constant, ele prelungesc tinerețea.

Ceai antioxidant

Ingrediente 

  • 10 g rădăcină de ghimbir
  • 30 g frunze de ceai verde
  • 20 g frunze de afin
  • 20 g flori de levănțică
  • 60 g frunze de ginkgo biloba
  • 10 g frunze de verbină

Se amestecă plantele. Se pune 1 lingură de amestec de plante într-o ceaşcă de apă rece, se lasă să fiarbă timp de 3 minute, apoi să se infuzeze – cu capac – 10 minute și se strecoară.

Se administrează 2 cești de ceai pe zi, în afara meselor și înainte de ora 16.

Elixir pentru tinerețe

Ingrediente 

  • 20 g frunze de coacăz negru
  • 20 g frunze de frasin
  • 20 g frunze de anghinare
  • 20 g frunze de păpădie
  • 10 g boabe de ienupăr
  • 20 g flori de crețuşcă
  • 20 g frunze de ceai verde.

Se încorporează 4 linguri de amestec de plante într-un litru de apă rece, se lasă să fiarbă 2 minute, apoi să se infuzeze timp de 10 minute și se strecoară.

Se bea ceaiul pe parcursul zilei, înaintea meselor, vreme de 3 săptămâni. Se întrerupe cura și se reia, de mai multe ori pe an.

Recomandări pentru reușita ceaiurilor binefăcătoare

– Utilizați apă curată (ideal ar fi de izvor)

– Respectați cu strictețe durata infuzării

– Alegeți plante de bună calitate, de la plafaruri sau farmacii. Verificați proveniența și preferați-le pe cele ‘’bio’’

– Respectați dozele indicate și păstrați amestecul de plante într-un borcan închis ermetic

– Nu confundați infuzia (se toarnă apa peste plante și se lasă să se ‘’odihnească’’- cu capac – câteva minute) cu decoctul. Pentru decoct se amestecă plantele cu apa rece și se fierb ȋmpreună, după care se lasă să se infuzeze și se strecoară.

loading...
Loading...

4 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>