Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiuri ȊNTĂRITOARE care favorizează formarea anticorpilor

Una dintre cele mai simple şi mai eficiente modalităţi de a proteja organismul de boli este de a apela la plantele care conţin substanţe ce activează sistemul imunitar.

Când vine vorba de întărirea imunităţii, plantele sunt ajutoare ideale: acţionează blând şi eficient.

O cale excelentă prin care ne putem feri de gripă şi răceală în sezonul rece, prin întărirea imunităţii organismului, este să consumăm ceaiuri întăritoare.

Ceai de nalbă mare (Althaea officinalis)

Nalba mare măreşte rezistenţa la infecţii. Ceaiul este un adevărat elixir pentru bolile faringelui şi laringelui, ameliorează răguşeala (datorită substanţelor emoliente) şi este un  preţios adjuvant în tratamentul celor care suferă de tuse, bronşite, infecţii renale, tulburări gastro-intestinale sau enterită.

  • În 250 ml. apă rece se pune 1 linguriţă de pulbere de rădăcină de nalbă mare. Se dă într-un clocot, se acoperă vasul şi se lasă la infuzat tip de 30 de minute. Se poate adăuga şi 5 g (un vârf de cuţit) de bicarbonat alimentar, pentru a preveni iritațiile gastrice. Se beau 1-2 căni, timp de 2 săptămâni.

Ceai de ghimbir (Zingiber officinale)

Pe lângă faptul că este un foarte bun întăritor al imunităţii, este şi un excelent remediu împotriva afecţiunilor de sezon.

Ceaiul de ghimbir, un foarte bun intaritor al imunitatii

  • Într-un litru de apă care clocoteşte se adaugă maximum 40 g rădăcină de ghimbir ras. Se lasă să fiarbă timp de 5 minute, se opreşte focul, se acoperă vasul şi se lasă la infuzat timp de 30 de minute, apoi se strecoară. Se beau 3 căni pe zi (nu se consumă seara), timp de 2-3 săptămâni.

Ceai de astragalus (Astragalus membranaceus)

Substanţele pe care le conţine favorizează formarea anticorpilor. Planta măreşte capacitatea naturală de apărare a organismului împotriva bolilor.

  • Într-un vas emailat, cu 500 ml. apă, se adaugă 10 g de rădăcină uscată şi mărunţită de astragalus. Se fierbe amestecul la foc mic, până scade la jumătate. Se strecoară şi se consumă cald. Se bea 1 cană dimineaţa, la trezire, şi 1 cană înainte de masă de prânz, în cură de 3 săptămâni.

Ceai de coacăze negre (Ribes nigrum)

Graţie bogăţiei lor în vitamina C şi antoxidanti, coacăzele negre au o acţiune tonifiantă şi energizantă. Ceaiul este ideal pentru combaterea oboselii şi tratarea durerilor articulare, varicelor, hemoroizilor, alergiilor alimentare. Totodată, întăreşte sistemul imunitar şi este un inamic de temut al kilogramelor în plus.

  • Într-o cană cu apă rece se adaugă 2-3 linguriţe de coacăze negre (sunt bune şi cele congelate). Se acoperă vasul, se lasă să fiarbă timp de 5 minute, apoi se ia vasul de pe foc şi se mai lasă pentru 15 inute, după care se strecoară. Se bea o treime de cană, de 2-4 ori pe zi, între mese, în cură de 3 săptămâni.
loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>