CEAIUL VERDE previne CANCERUL, dacă este preparat şi consumat corect – cum trebuie procedat

Ceaiul verde, obţinut din  frunzele arbustului Camellia sinensis/Thea sinensis  este o plantă intens cercetată de savanţi.

S-a constatat că planta are o acţiune întineritoare asupra întregului organism, protejând celulele de îmbătrânire (efect antioxidant), împiedicând degenerarea anumitor ţesuturi, reglând metabolismul.

Concentrat de flavonoide

Cel mai preţios component biochimic îl reprezintă concentratul de flavonoide (25%!), substanţe cu care planta se apără de agresori precum  virusuri, bacterii, ciuperci, radiaţii ultraviolete toxice din atmosferă.

Flavonoidele neutralizează substanţele cancerigene, înainte ca ele să genereze tumorile. Inclunzând şi taninuri, acestea îl fac apt pentru a combate unele boli şi chiar pentru oprirea proliferării tumorilor.

Previne cancerul

Cercetări realizate în special în ţările asiatice, mari consumatoare de ceai verde, arată că acesta reduce riscul mai multor tipuri de cancere, printre care, de sân, prostată, bucal, stomac, intestine.

Un studiu publicat în “The Journal of Naţional Cancer Institute”, care a urmărit femei şi bărbaţi chinezi, demnstrează cum consumul de ceai verde reduce cu aproximativ 60% riscul apariţiei cancerului de esofag.

Consumul regulat de ceai verde previne cancerul

O anchetă a ministerului sănătăţii din Japonia găseşte o incidenţă redusă a cancerului de stomac şi colono-rectal în regiunile care produc ceaiul verde. Totodată, chiar cancerul pulmonar este rar aici, deşi în Japonia se fumează mai mult decât în SUA.

Cum trebuie preparat ceaiul pentru prevenirea cancerului

  • Într-o cană de apă (200 ml.) se pune la macerat  1 linguriţă rasă de ceai verde (plantă uscată), la temperatura camerei, de seara până dimineaţa, când se filtrează. Extractul la rece obţinut se păstrează deoparte, iar ceaiul verde rămas se opăreşte cu încă 1 cană de apă fierbinte şi se lasă la infuzat timp de 20 de minute, după care se strecoară. În final, se combină cele două extracte, obţinându-se aproximativ jumătate de litru de infuzie.

Cum trebuie consumat pentru prevenirea cancerului

Pentru prevenirea cancerului se fac tratamente de lungă durată:

  • se bea, în fiecare zi, jumătate de litru – un litru de infuzie de ceai verde. Durata unei cure este de minimum 6 luni pe an.

Precauţii şi contraindicaţii

Persoanele hipertensive, cardiacii cu probleme foarte grave şi bolnavii aflaţi sub medicaţie psihotropă vor cere sfatul medicului înainte de a consuma ceai verde. Persoanele cu tulburări de somn nu vor consuma cantităţi foarte mari de ceai verde, mai ales după ora 17.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *