Rețete de slăbit

CEAIUL PU – ERH ajută organismul să ardă grăsimile. Cum se ține cura

Ceaiurile calde sunt recomandate pentru emulsionarea grăsimilor și ajutorul digestiei.

Obținut de mii de ani dintr-un arbore de ceai care crește în regiunea Yunnan din China, ceaiul Pu-erh este consemnat în medicina tradițională chineză la loc de cinste pentru beneficiile sale asupra sănătății:

  • Ajută digestia
  • Stimulează imunitatea
  • Previne apariția bolilor cardiovasculare și a diabetului.

Remediu împotriva obezității

Ceaiul Pu-erh este considerat și un remediu contra obezității, datorită unui ingredient de activare a enzimei care micșorează țesutul adipos și inhibă absorbția de grăsimi.

Ceaiul Pu-erh: preparare

Frunzele de ceai sunt pregătite prin fermentare îndelungată – timp de câțiva ani.

Ceaiul se găsește în comerț – este negru sau maro la culoare, cu aromă puternică, iar din cauza presării frunzelor are diverse forme (de cuburi, piramide, etc.).

  • Modul de preparare a ceaiului Pu-erh

Ceaiul Pu-erh inhiba absorbtia de grasimi

Se desprind frunzele din forma comprimată, cu ajutorul unui cuțit mic.

Pentru a elimina praful depus în timpul fermentării, și pentru a ‘’reactiva’’ substanțele benefice din plantă, se pun frunzele de ceai într-un vas, se toarnă apă aflată aproape de temperatura de fierbere și se aruncă rapid lichidul.

Peste 1 linguriță (aproximativ 2 grame) de Pu Erh spălat se toarnă 250-300 ml. apă fierbinte (la o temperatură de aproximativ 80 de grade Celsius). Se lasă vasul coperit timp de 3 minute, apoi se strecoară ceaiul.

Ceaiul Pu-erh: administrare

Se consumă până la 3 căni de ceai Pu-erh pe zi.

  • Cel mai indicat este să se consume 1 cană de ceai Pu-erh la o oră după fiecare masă, pentru a determina organismul să ardă grăsimile din timpul mesei.

În caz contrar, consumat înainte de masă, acesta va conduce la creșterea apetitului.

Se poate consuma ceai Pu-erh chiar și dimineața, la micul dejun, în locul cafelei, deoarece are în compoziție un conținut ridicat de teină, care, spre deosebire de cofeină, se eliberează treptat, iar efectul energizant durează mai mult.

Se poate bea ceai Pu-erh și în cursul după-amiezii, atunci când intervine pofta de dulciuri.

  • În toate cazurile, ceaiul se bea neîndulcit. Se pot consuma până la 3 căni de ceai pe zi, timp de maximum 3 luni, după care doza se reduce la 1 cană de ceai pe zi.

Contraindicații

Ceaiul Pu-erh este constraindicat în sarcină și alăptare, persoanelor care se confruntă cu probleme ale tensiunii arteriale. Se consumă cu prudență în ulcer duodenal, colită, gastrită sau de către persoanele predispuse la stop cardiovascular.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>