Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

CEAIUL mai bun decât APA de GURĂ – bacteriile dispar ȋn câteva minute

În clipa de faţă, se numără printre băuturile cele mai consumate de pe pământ.

I-au fost acordate sute de studii ştiinţifice, rezultatele fiind unele impresionante: are  o acţiune întineritoare asupra întregului organism, protejând celulele de îmbătrânire (are efect antioxidant).

Împiedică degenerarea anumitor ţesuturi, reglând metabolismul. Este un bun stimulent imunitar, iar anumite substanţe pe care le conţine atacă celulele maligne, protejându-le pe cele sănătoase.

Este vorba despre ceaiul verde, ale cărui efecte vindecătoare sunt cunoscute în Japonia şi China de mii de ani.

Ceai verde – Reţetă

În 250 ml. apă fierbinte (la 60-75 grade Celsius) se adaugă 1,2-2 grame de ceai verde (plantă uscată). Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute, apoi se strecoară.

Se pot consuma până la 5 căni pe zi, pe perioade îndelungate, sau se face gargară cu aceste ceai, zilnic.

Poate preveni apariţia cariilor

Ceaiul verde ţine sub control flora bacteriană orală, reducând aciditatea salivei. Aceste efecte contribuie la prevenirea cariilor.

Gargara cu ceai verde face ca nivelul bacteriilor şi aciditatea salivei să scadă, iar sângerările gingivale să se reducă.  La doar 7 minute după gargara cu ceai verde, bacteriile din gură dispar complet. Aceleaşi efecte le are şi consumul intern de ceai verde.

Ceaiul verde protejeaza dantura si previne afectiunile gingivale

Contribuie la sănătatea gingiilor

Compuşii cu proprietăţi antiinflamatorii din ceaiul verde tratează afecţiunile gingivale. Potrivit unui studiu efectuat în Japonia, pe 1.000 de persoane, cei care beau ceai verde au gingii mai sănătoase decât cei care nu consumă această băutură.

Menţine sănătatea danturii

Substanţele din ceaiul verde păstrează dinții sănătoşi pentru mai mult timp. Conform unui studiu japonez, persoanele care consumă una sau mai multe ceşti de ceai verde pe zi au şanse mai mari să îşi păstreze dantura pentru mai mult timp.

Împrospătează respiraţia

Ceaiul verde reduce bacteriile care cauzează respiraţia urat mirositoare. În urma studiilor, cercetătorii au ajuns la concluzia că ceaiul verde este mai eficient decât apele de gură, bomboanele mentolate, guma de mestecat, ‘’învingând’’ chiar şi pătrunjelul.

Creşte nivelul de fluor necesar danturii

Concentraţia de fluor din ceaiul verde este suficientă pentru a preveni caria dentară. Ceaiul este considerat cel mai bogat produs vegetal în acest element fortifiant al smalţului dentar, dar şi al osului.

Prin consumul zilnic de ceai verde, smalţul se va degrada mai greu, iar dantura se va păstra într-o stare bună pentru mai mult timp.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>