Ceaiul – elixir care ajută la buna funcționare a FICATULUI și a FIEREI

Veritabilă uzină chimică, ficatul este centrul de protecție împotriva otrăvurilor, stăpâneşte metabolismul și face rezerve de energie.

Ficatul are un rol esențial în digestie și în asigurarea nutrienților către celulele corpului, dar și în detoxifiere, curățarea sângelui de toxine, metale grele, viruși, paraziți, etc.

Ficatul este ca un filtru primar al organismului pentru toxine, în timp ce rezervorul de stocare din apropiere, vezica biliară, stochează bila utilizată pentru digerarea grăsimilor.

Atunci când se acumulează prea multă grăsime în ficat, bila poate căpăta consistența unui ‘’nămol’’, ceea ce determină declinul funcțiilor ambelor organe.

Astfel spus, este foarte importantă detoxifierea ficatului în mod constant, pentru a evita supraincărcarea cu toxine.

Afecțiunile biliare

Vezica biliară este un mic rezervor, situat în zona ficatului, în care se acumulează bilă (fierea), un lichid de culoare galben verzuie, cu un rol foarte important în digestie.

Stilul de viață dezordonat predispune la blocaje în funcționarea vezicii biliare. Sedentarismul, hrana prea rafinată, dar și poziția corpului (mai ales statul îndelungat pe scaun) și stresul psihic sunt cei mai importanți factori care conduc la apariția afecțiunilor biliare.

Dintre bolile colecistului (vezicii biliare), cea mai frecventă este dischinezia biliară (fierea leneşă), care are adesea drept complicații calculii biliari, precum și indigestiile, constipația, migrenele și un întreg lanț de afecțiuni și tulburări, care toate pornesc doar de la acest mic rezervor din organism.

Pentru întărirea ficatului și a fierei, se recomandă următorul ceai – elixir (stimulează funcționarea ficatului și a fierei):

Ceai pentru întărirea ficatului și a fierei

Ingrediente

  • 50 g fructe de armurariu
  • 20 g rădăcină de păpădie
  • 15 g rădăcină de cicoare
  • 20 g frunze de mentă
  • 15 g anason

Ingredientele se pot cumpăra și amesteca la farmacie.

Mod de preparare

Se opărește 1 lingură de amestec de plante cu 250 ml. de apă clocotită. Se acoperă recipientul, iar conținutul se lasă la infuzat pentru 10 minute, după care ceaiul se strecoară.

Mod de administrare

Ceaiul se prepară zilnic, dimineața, la prânz și seara – câte 1 cană de ceai proaspăt, care se bea înainte de a mânca.

Pentru a stimula funcționarea ficatului și a fierei, cura cu ceai ar trebui să dureze între 8 și 10 săptămâni.

Contraindicații

Ceaiul nu este recomandat în cazul unei dischinezii biliare (canale biliare înfundate).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *