Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul din MUGURI de PIN este un imunostimulator natural şi un elixir în timpul iernii

Ceaiul din muguri de pin (Gemmae pini) este o băutură recomandată în timpul iernii.

Ceaiul din muguri de pin este un imunostimulator natural, care contribuie din plin la rezistența organismului împotriva atacului radicalilor liberi.

Mugurii de pin se recoltează primăvara și pot fi folosiți proaspeți sau uscați (se găsesc în magazinele naturiste).

Aceștia sunt o adevărată colecție de substanțe vindecătoare cu efecte dezinfectante, detoxifiante, stimulente ale rinichilor, reȋntineritoare generale.

Ceai din muguri de pin

Peste 1-2 linguriță plantă se toarnă 250 ml. apă clocotită și se lasă 10-15 minute acoperit, apoi se strecoară. Se beau 2-3 căni cu ceai pe zi, cu 1 oră înaintea meselor principale. Se îndulcește după gust, cu miere.

Stimulează imunitatea și previne infecțiile

Ceaiul de muguri de pin este un imunostimulator natural, luptând cu virusurile gripale care pândesc organismul în sezonul rece.

Tratează răceala și gripa

Uleiul volatil și compușii activi din mugurii de pin ajuta la desfundarea nasului, ameliorarea durerilor în gât și fluidificarea secrețiilor bronşice.

Este recomandat în caz de răceală, gripă, bronșită, laringită sau faringită, astm. Se administrează câte 1 cană de ceai călduț, de 2 ori pe zi, după masă.

Bolile aparatului urinar (pielite, cistite catarale, nisip la rinichi)

Eficacitatea unei terapii în afecțiunile aparatului urogenital este influențată de un aport mare de lichide, de aceea sunt de preferat ceaiurile din muguri de pin.

Mugurii de pin conțin compuși cu rol antiinflamator și antiseptic ce acționează rapid în combaterea simptomatologiei și cauzelor acestor afecțiuni.

Se administrează câte 1 cană, de 2 ori pe zi, după masă, la nevoie, ca adjuvant.

Tratează reumatismul articular

Mugurii de pin au efecte diuretice, depurative, antiinflamatoare.

Și băile fierbinți cu fiertura de ramuri tinere de pin pot fi de ajutor: 3-4 mâini de vârfuri de cetini de pin se fierb vreme de 5 minute în 5 litri de apă, după care se filtrează și se adaugă în apa fierbinte din cadă.

Relaxează și energizează organismul

Ceaiul din muguri de pin este un excelent tonic psihic și fizic, ajută la îmbunătățirea atenției și concentrării, la combaterea stresului și la alungarea rapidă a stării de oboseală.

Tratează afecțiunile digestive

Mugurii de pin au un rol esențial în îmbunătățirea digestiei, precum și în recuperarea după ulcer și alte afecțiuni gastrice supărătoare.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>