Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

CEAIUL din MĂTASE de PORUMB elimină surplusul de apă din ţesuturi şi ajută la diminuarea ţesutului adipos

Ceaiul din mătase de porumb (Stigmata maydis) are un puternic efect diuretic şi este un excelent adjuvant pentru îndepărtarea surplusului de kilograme.

Mătasea de porumb conţine, printre altele, flavonoide, saponine, taninuri, rezine, uleiuri volatile, proteine, săruri de potasiu, minerale (fier, fosfor, magneziu, zinc), carotenoizi, vitamine de grup B, vitamina E, C, A, hidrocarburi, amidon.

Proprietăţile diuretice sunt date de sărurile de potasiu, flavoinoide şi saponine.

Mătase de porumb – recoltare

Pentru a avea efecte terapeutice, mătasea de porumb atunci când are o culoarea gălbuie-verde, şi nu roşiatică sau brună.

Se pune la uscat într-un loc umbros,  lipsit de umiditate şi bine aerisit. Când devine rigidă şi foarte uşoară, se depozitează în pungi de hârtie sau în saci de pânză. Termenul de valabilitate este de maximum 2 ani.

Ceai din mătase de porumb

  • Mod de preparare

În jumătate de litru de apă rece se pun la macerat, timp de 8-10 ore (de seara până dimineaţa), 2-3 lingură de pulbere de mătase de porumb. Dimineaţa, preparatul se filtrează.

Peste planta rămasă după filtrare se toarnă jumătate de litru de apă clocotită, după care se lasă să se răcească şi se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte, obţinându-se aproximativ 1 litru de preparat.

Ceaiul din matase de porumb este un excelent depurativ in curele de slabire
  • Mod de administrare

Acest extract complet este extraordinar ca depurativ în curele de slăbire. Se consumă câte 2-3 căni pe zi, în cure de 10 zile, cu pauză de 5 zile.

Combate obezitatea şi celulita

Mătasea de porumb conţine substanţe cu puternic efect diuretic, care elimină surplusul de apă din ţesuturi şi ajută la diminuarea ţesutului adipos, folosindu-se în dietele de slăbit şi pentru eliminarea celulitei.

Important de reţinut este faptul că ceaiul din mătase de porumb nu asigură slăbitul şi eliminarea celulitei în orice condiţii.  El este un catalizator foarte bunpentru procesele de eliminare a surplusului de ţesut adipos prin dietă echilibrată, sport, masaj, etc.

Contraindicaţii

Cura cu ceai din mătase de porumb nu este recomandată persoanelor cu infecţii renale acute, precum şi în litiazele cu săruri de calciu. Calculii renali de mari dimensiuni pot migra sub acţiunea acestui diuretic foarte puternic şi pot produce blocaje.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *