Ceaiul din Ghimbir și Turmeric, O Combinație Câștigătoare – Licoarea Care Revigorează Metabolismul

Excelente antiinflamatoare naturale, turmericul și ghimbirul au fost folosite de mii de ani ca remediu de sănătate pentru diferite boli.

Ceaiul de turmeric și ghimbir reprezintă o combinație câștigatoare, grație multiplelor beneficii oferite sănătății.

Este considerat un ceai de curățare puternic, care ajută la detoxifierea și alcalinizarea proprietăților organismului uman, fiind recomandat în caz de colon iritabil, pierderea poftei de mâncare, frisoane, gripă, răceală, arsuri la stomac, balonare, crampe menstruale, circulație deficitară, problem gastro-intestinale, flatulență și indigestie.

Ceai de detoxifiere cu turmeric și ghimbir – Rețetă

Ingrediente

O bucată de ghimbir de 6-8 cm, 1 linguriță de turmeric, 2 bețișoare de scorțișoară, ½ linguriță de piper cayenne, 1-2 lingurițe miere de salcâm, 1 felie de lămâie, 4-5 cești de apă minerală plată sau de izvor

Mod de preparare

Se curăță ghimbirul și se taie feliuțe, după care se adaugă în oala cu apa plată sau de izvor. Se lasă la fiert, după care se dă focul mic. Se mai lasă să fiarbă pentru încă 10 minute, după care se adaugă scorțişoara, turmericul și piperul cayenne. Se mai fierbe încă 10 minute, după care se strecoară. Cât încă este cald, se adaugă felia de lămâie (se stoarce sucul) și mierea de salcâm.

Puternic detoxifiant

Servit la primele ore ale dimineții, înaintea cafelei, de 2-3 ori pe săptămână, ceaiul cu turmeric și ghimbir se prezintă cu proprietăți extraordinare de detoxifiere a organismului.

Consumată regulat, această combinație câștigătoare scade de până la 4 ori riscul de accidente cardiovasculare, asigurând buna circulație a sângelui, prevenind formarea cheagurilor, ajutând la transportul oxigenului și substanțelor nutritive către organele vitale din organism.

ceai de turmeric

Ceai de Turmeric si Ghimbir Pentru Sanatate

Ghimbirul întărește sistemul imunitar, făcându-l mai rezistent în fața atacurilor de viruși. Stimulează circulația sângelui, încălzește organismul, contribuind la eliminarea toxinelor, făcând recuperarea mult mai ușoară.

În plus, ghimbirul îmbunătățește digestia, ajutând organismul la eliberarea enzimelor  care descompun mâncarea, astfel încă nutrienții să fie asimilați rapid și ușor.

Turmericului, considerat un bonus de sănătate în acest ceai, îi revine misiunea de a curăța ficatul. Curcuma, fitochimicală care îi oferă culoarea portocalie turmericului, stimulează producerea bilei. Ficatul utilizează bila pentru eliminarea toxinelor.

În plus, turmericul se poate mândri cu proprietăți antibiotice, antivirale, calmând tusea și durerile în gât.

Puterea terapeutică a ceaiului este amplificată de scorțișoară, care acționează ca un antiinflamator, precum și de piperul cayenne, care încălzește corpul și revigorează metabolismul.

Ceaiul de turmeric și ghimbir, băutură delicioasă și sănătoasă

Pe lângă prevenirea problemelor cardiovasculare, acest ceai miraculos poate reprezenta un tratament eficient pentru persoanele care suferă de Alzheimer. Turmericul, bogat în curcumină, substanță care inhibă formarea plăcilor beta-amiloide la nivelul creierului, reduce considerabil, simptomele specifice bolii.

Alte beneficii ale ceaiului cu turmeric și ghimbir constau în prevenirea dezvoltării cancerului de prostată, cancerului de colon, mamar și leucemiei. Curcumina din turmeric inhibă proliferarea celulelor din tumori, scăzând inflamațiile și oprind procesul de de transformare a celulelor sănătoase în cele canceroase.

Efectele analgezice puternice calmează durerile provocate de artrită și fibromialgie. Vindecă infecțiile de la nivelul pielii, reglează colesterolul și este un detoxifiant natural al plămânilor.

Contraindicații

Este contraindicat persoanelor cu diabet sau celor care urmează un tratament cu anticoagulante. Folosit in cantități mari, poate produce iritație gastrică.

loading...
Loading...

One comment

  1. 1

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *