Ceaiul din 4 CONDIMENTE, care arde kilogramele

Ceaiurile consumate în timpul dietelor pentru slăbit sau chiar după mesele copioase, ajută organismul să digere mai uşor excesul de grăsimi.

Incluse în dietele destinate pierderii kilogramelor în plus, ceaiurile pentru slăbit ajută la purificarea organismului, eliminând toxinele acumulate, dar şi excesul de apă.

Ceaiul care arde kilogramele

Un ajutor ideal pentru pierderea kilogramelor în plus, pentru persoanele care nu doresc să ţină un regim strict, este ceaiul care se bazează pe mai multe condimente ce lucrează împreună, sporind arderea caloriilor.

Consumat într-o dietă în care se elimină zahărul, făinoasele, sarea şi  grăsimile, ceaiul ajută la o slăbire naturală, uşoară şi sănătoasă. Administrat zilnic, poate ‘’topi’’ până la 1-1,5 kg pe săptămână.

Reţeta şi administrarea ceaiului

Este nevoie de câte 50 g din fiecare condiment: scorţişoară, piper negru, cuişoare, chimen – toate măcinate. Se amestecă bine şi se păstrează într-un borcan de sticlă.

  • În fiecare dimineaţă, se pune pe foc o jumătate de cană de apă, iar când clocoteşte, se adaugă 1 linguriţă din amestecul de condimente preparat anterior. Se lasă să dea în 2-3 clocote, la foc mic, se acoperă şi se lasă la infuzat vreme de 15-20 de minute. Ceaiul se strecoară şi se îndulceşte cu 1 linguriţă de miere. Se consumă în fiecare dimineaţă, pe stomacul gol, cel puţin 1 săptămână.

Condimentele sporesc arderea caloriilor

Scorţişoara

Reglează glicemia din sânge şi creşte rata metabolică a glucozei. Un nivel crescut al glicemiei se traduce printr-o cantitate mai mare de grăsime acumulată în ţesuturi. Ori, scorţişoara previne acest fenomen nedorit. În plus, miraculoasa pudră roşiatică  imită insulina, păcălind organismul că în sânge există o cantitate suficientă din acest hormon secretat de pancreas. Astfel este prevenit surplusul de insulină care duce la îngrăşare.

Piperul negru

Piperina, substanţa activă din piper, blochează formarea de noi celule grase, prevenind astfel acumularea de grăsimi şi, implicit, creşterea în greutate. Potrivit cercetătorilor, piperina interacţionează cu activitatea genei care este responsabilă de controlul celulelor grase. Inclus în dieta zilnică, acesta va stimula arderea grăsimilor, ducând, totodată, la o accelerare a metabolismului.

Cuişoarele

Cuişoarele îmbunătesc digestia, scad colesterolul ‘’rău’’, combat efectul grăsimilor din farfurie şi încarcă organismul cu energie.

Chimenul

Fitosterolii din chimen, substanţe naturale de origine vegetală, care sunt similare cu colesterolul în structura şi funcţia lor, inhibă absorbţia de colesterol nociv din tractul digestiv, având ca efect reducerea greutăţii.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *