Ceaiul de VENTRILICĂ este foarte bun pentru scăderea COLESTEROLULUI

Prezența în exces a colesterolului poate duce la infarct cardiac, atac cerebral, tulburări acute de circulație a sângelui în picioare, moartea inimii.

Valorile mari de LDL sunt considerate drept ‘’rele’’, pentru că LDL-ul (colesterolul ‘’rău’’) se depune în artere și duce la arterioscleroză.

Un mod sănătos de viață poate ajuta la scăderea nivelului prea ridicat al colesterolului.

Ventrilica scade colesterolul

Un remediu natural foarte bun împotriva excesului de colesterol este ceaiul de ventrilică.

Ventrilica (Veronica officinalis) este un bun antiinflamator, expectorant și protector al ficatului. Datorită substanțelor amare pe care le conține, ventrilica are proprietatea de a scădea colesterolul ‘’rău’’ ( LDL-ul).

Ceai de ventrilică

Peste 1 linguriță cu plantă se toarnă 250 ml de apă clocotită. Se acoperă, se lasă la infuzat timp de 15 minute, la temperatura camerei, apoi se strecoară.

Se administrează 2 căni cu infuzie pe zi, pe stomacul gol, cu 30 minute înainte de mese. Se pot ține cure de 21 de zile, cu pauză de 10 zile.

Salata verde ajută

În timpul curei este foarte benefic consumul salatei verzi, în cantități mari (netratată cu îngrășăminte chimice), asezonată cu uleiuri obținute prin presare la rece și oțet de mere.

Consumată astfel, salata verde are efecte puternice de curățare a vaselor de sânge, de reducere a colesterolului, precum și de fluidificare a sângelui.

Cei care nu consumă salată verde își pot prepara o tinctură din ea:

  • în 1/2 litru alcool rafinat de cereale (50 g) se pun 300-400 g frunze foarte verzi și mijlocii ca mărime (nu căpățâni îngrășate artificial); se lasă la macerat timp de 7 zile, scuturându-se din când în când, apoi se filtrează.

Se iau câte 30 de picături de tinctură, de 3 ori pe zi, diluate cu ceai de ventrilică.

Alimentația corectă

O hrană sănătoasă se compune din alimente bogate în fibre, sărace în colesterol, cu puține grăsimi saturate.

Este interzis consumul alimentelor fripte sau prăjite, carnea grasă, mezelurile și lactatele cu conținut sporit de grăsimi.

Trebuie consumate fructe, legume și cereale complete, de mai multe ori pe zi.

Sunt admise și uleiul de măsline, de rapiță și fructele cu coajă tare.

Sucul de portocale proaspăt stors (la maximum 5 minute după stoarcere), băut dimineața, are un efect benefic asupra echilibrului lipidic (nerecomandat reumaticilor).

 

 

 

 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *