Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul de Urzică Previne Diabetul şi Scade Tensiunea Arterială

Nettle tea in glass, fresh and dry nettle.

Urzica (Urtica dioica), plantă medicinală și comestibilă, aduce numeroase beneficii organismului uman, mărturie stând proprietățile dovedite în tratarea și prevenirea bolilor de inimă, diabetului sau bolilor de rinichi.

Ce conține urzica?

Despre urzică nutriționiștii spun că se numără printre cele mai bogate plante cu substanțe benefice pentru organismul uman.  Este bogată fibre, proteine, în vitamina A, C, K, B2, precum și în minerale, fier, magneziu, calciu, siliciu, clorofilă, etc.

Cum se prepară infuzia de urzici

La o ceașcă fierbinte de apă se adaugă 2 lingurițe de urzici uscate, se lasă la infuzat și se bea de 4 ori pe zi, timp de o lună de zile. Ceaiul se bea neîndulcit, iar pentru îmbunătățirea gustului, se poate adăuga muşețel sau mentă.

Scade nivelul zahărului din sânge și tensiunea arterială

Urzica curăță arterele de depunerile de colesterol, reglând glicemia. Așadar, o cură cu ceai de urzică reechilibrează nivelul zahărului din sânge, prevenind și tratând diabetul. O cură de o lună în care se vor consuma 3 căni de ceai de urzică, zilnic, combate tensiunea arterială și trahicardiile.

Curăță rinichii

Datorită efectului diuretic, ceaiul de urzică contribuie la eliminarea nisipului și la îndepărtarea micilor calculi.

Tratează anemia

Conținutul bogat în fier recomandă ceaiul de urzică drept unul dintre cele mai eficiente remedii naturale pentru combaterea anemiei. Planta se prezintă cu proprietăți antianemice, remineralizante, hemostatice, echilibrând sistemul de apărare al organismului și luptând împotriva anemiei.

ceai de urzica
Ceai de Urzica

Adjuvant în curele de slăbire

Sărac în calorii și lipsit de sodiu, ceaiul de urzică reprezintă un adjuvant perfect în curele de slăbire. Consumat regulat, înaintea fiecărei mese, acesta va conferi senzația de sațietate și va suprima apetitul.

În dietele de slăbire, ceaiul de urzici combate retenția hidrică din țesuturi, estompează celulita și oferă fermitate coapselor.

Întărește firele de păr

Urzica stopează căderea părului și grăbește procesul de regenerare, oferindu-i un aspect mai sănătos. Responsabile de puterile incontestabile ale urzicii asupra podoabei capilare sunt vitaminele și mineralele, ale căror rol stă în întărirea foliculilor capilari și refacerea structurii firelor de păr.

Tratează sforăitul

Datorită proprietăților sale antialergice, ceaiul de urzică ameliorează sforăitul, cauzat de diverse alergii.

Prezintă acțiune detoxifiantă

Acțiunea detoxifiantă a ceaiului de urzică revitaminizează și remineralizează organismul, îndeosebi la început de primăvară și toamnă. Prin îmbunătățirea digestiei și eliminarea toxinelor, organismul va dobândi un plus de energie și o mai bună stare de spirit.

Înlătură imperfecțiunile tenului

Utilizat extern, ceaiul de urzică șterge micile imperfecțiuni de pe ten, lăsând, în schimb, o piele mai curată și mai catifelată. Pentru a beneficia de efectele benefice ale ceaiului de urzici asupra tenului, se va șterge fața în fiecare dimineață și seară cu infuzie de urzică.

Contraindicații 

Ceaiul de urzică este contraindicat femeilor însărcinate sau care abia au născut. Acțiunea diuretică a acestuia poate cauza un dezechilibru electrolitic, atunci când este consumat pe o perioadă prelungită de timp.

Pentru cei care doresc să consume în mod frecvent ceai de urzică este indicat ca din dieta lor zilnică să nu lipsească potasiul.

2 comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *