Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul de TREI – FRAŢI – PĂTAŢI atacă microbii şi este un remediu excelent în sezonul rece

Ceaiul de trei-fraţi-pătaţi (Viola tricolor) este unul dintre cele mai eficiente remedii pentru afecţiunil care se produc sau se agravează iarna.

Planta se numără printre detoxifiantele cele mai puternice din flora medicinală mondială, având o forţă uriaşă de vindecare.

Conţine principii active care stimulează activitatea rinichilor şi eliminarea deşeurilor de metabolism, care drenează surplusul de apă din corp sau care atacă microbii ce produc boli infecţioase.

Infuzie de trei-fraţi-pătaţi

Se iau 2 linguri de frunze şi flori uscate, nemăcinate (mărunţite puţin), care se pun cu 1 cană (250 ml.) de apă la înmuiat, de seara până dimineaţa.

A doua zi, licoarea rezultată (maceratul) se filtrează, iar planta rămasă se opăreşte cu încă 1 cană de apă. Se lasă să se răcească timp de 30 de minute, la temperatura camerei, apoi se filtrează. La sfârşit, maceratul se combină cu infuzia răcită.

Ceaiul de trei-frati-patati trateaza afectiunile specifice sezonului rece

Infuzia se bea pe stomacul gol, având efecte benefice în combaterea unor afecţiuni, boli precum:

Astm, bronşită cronică (prevenire) – se bea câte 1 cană de ceai îndulcită cu miere de salcâm, de 3 ori pe zi, timp de 3-4 săptămâni.

Reumatism, gută (prevenire) – se bea câte 1 litru de infuzie pe zi, în mai multe reprize, pe nemâncate, în cure de câte 30 de zile.

Tuse, tuse convulsivă, adjuvant în pneumonie – se beau câte 3 căni pe zi şi, în plus, se face gargară cu acest preparat.

Adjuvant în cistită – se administrează câte 1 litru de infuzie, zilnic, până la vindecare.

Rinită şi sinuzită cronică – se bea 1 litru de infuzie, în cure de 90 de zile, urmate de alte 15 zile de pauză; suplimentar, se fac în fiecare seară inhalații cu infuzie fierbinte, în care se pun 2-3 picături de ulei esenţial de arbore de ceai (are un efect antibiotic puternic).

Decoct de trei-fraţi-pătaţi

Decoctul de plantă dă cele mai bune rezultate în tusea grea (cu multe secreţii), în astmul în fază acută, precum şi în bronşită.

Se obţine la fel ca infuzia descrisă mai sus, doar că, în loc să opărim planta cu 1 cană de apă după filtrare, o vom fierbe timp de 5 minute la foc mic. Se beau 2-4 căni pe zi, pe stomacul gol, în cură de minimum 21 de zile.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>