Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul de SOC tratează răceala, febra, sinuzita și bronșita

Ceaiul din flori de soc are un rol extrem de benefic în fortificarea imunității pe timp de iarnă.

Florile de soc au proprietăți diuretice, laxative, galactogoge și antinevralgice. Provoacă transpirație abundentă, ajutând astfel la scăderea temperaturii.

Ceaiul de soc este util în tratarea răcelilor, gripelor și bronșitelor. Împiedică curgerea nașului și a ochilor și este recomandat a fi consumat la debutul răcelii.

Infuzie fierbinte de soc

Se folosește ca remediu de urgență, pentru efectul sudorific, febrifug și antitusiv.

  • Peste 1 linguriță de plantă uscată și mărunțită se toarnă 1 cană (250 ml.) de apă clocotită, după care se lasă la infuzat vreme de 10-15 minute, se filtrează și se consumă cât mai caldă posibil.

Infuzie combinată din flori de soc

Păstrează mai bine calitățile terapeutice ale florilor de soc.

  • Se adaugă 3-4 lingurițe de flori de soc mărunțite în jumătate de litru de apă și se lasă la macerat  vreme de 8-10 ore, după care se filtrează. Lichidul se pune deoparte, iar planta rămasă după filtrare se fierbe în încă jumătate de litru de apă, timp de 5 minute, după care se lasă să se răcească și se filtrează. În final, se amestecă cele două extracte.

Ceaiul de soc stimuleaza sistemul imunitar

Ceaiul de soc se recomandă ca adjuvant în tratamentele pentru:

Infecție gripală (răceală)

Socul amplifică rapid răspunsul sistemului imunitar la agresiunea virușilor, combate inflamația mucoaselor, reduce durerile de cap și durerile musculare, amplifică tonusul psihic.

  • Încă de la debutul infecției, când apar primele simptome – usturime în gât, senzație de iritație nazală, ușoare dureri de cap – se consumă câte 2 căni pe zi de infuzie combinată, cel puțin 7 zile.

Febră

Infuzia fierbinte de soc menține temperatura ridicată a corpului, imediat după administrare, apoi va avea o acțiune asemănătoare cu a aspirinei, producând vasodilatație și o transpirație puternică, timp în care, gradat, temperatura corpului va scădea.

  • Se consumă câte o jumătate de cană, cât mai caldă posibil, de 2-3 ori pe zi.

Sinuzită și bronșită

Socul reduce inflamația căilor respiratorii, ajută la eliminarea secrețiilor în exces, amplificând local capacitatea naturală de luptă a organismului împotriva infecției. În același timp, previne și combate excesul de mucus din organism, mai ales de pe căile respiratorii.

  • Se consumă câte 3 căni pe zi cu infuzie combinată, în cure de 14 zile, cu 1 săptămână de pauză.

Precauții

Ceaiul de soc se consumă cu prudență de către persoanele care iau laxative sau diuretice de sinteză.

loading...
Loading...

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>