Ceaiul de SCORȚIȘOARĂ perfect pentru iarnă: întărește imunitatea, încălzește corpul, vindecă răceala și gripa

Ceaiul de scorțișoară nu este doar o băutură gustoasă și aromată, ci și un adevărat medicament.

Acum, în sezonul rece, ceaiul de scorțișoară este un prețios elixir pentru sănătate.

Ceaiul de scorțișoară este băutura perfectă care creează o stare de spirit bună și întărește sistemul de apărare al organismului.

Spre exemplu, în zonele din Asia cu climă mai rece (Tibet, Nepal, Bhutan, anumite zone ale Pakistanului) scorțișoara se folosește la prepararea unei game incredibil de variate de ceaiuri cu efecte de ȋncălzire și de stimulare a circulației sângelui.

Ceaiul de scorțișoară și iarna

Ceaiul de scorțișoară, consumat neapărat cald, este binevenit mai ales în zilele friguroase de iarnă.

Ameliorează simptomele de gripă și răceală, îmbunătățește circulația sângelui, vindecă indigestia, încălzește corpul, mărește tonusul psihic și fizic.

Ceaiul are efecte imediate, fiind un puternic stimulent.

Ceai de scorțișoară – Rețetă

Se adaugă o jumătate de linguriță de scorțișoară (pulbere) în 250 ml. apă clocotită.

Se lasă să fiarbă timp de 1 minut, după care vasul se îndepărtează de pe foc, se acoperă, iar conținutul se lasă la infuzat pentru 10 minute.Se filtrează și se consumă cât de cald posibil.

Se poate consuma la nevoie sau în cure de maximum 14 zile.

Ceaiul de scortisoara intareste sistemul natural de aparare al organismului

Prim ajutor în caz de răceală

Ceaiul fierbinte de scorțişoară are un efect antibacterian și antiviral foarte puternic, exercitat mai ales la nivelul gâtului, nasului și urechilor.

Foarte importantă este și  acțiunea de stimulare a circulației și de mărire a temperaturii corpului, ceea ce va atrage după sine și o funcționare mult mai bună a sistemului imunitar, precum și dispariția senzațiilor de disconfort specifice răcelii (frisoane, dureri musculare, senzații de frig la extremități).

În fazele avansate ale răcelii, se poate administra scorțişoară cu miere, ca stimulent imunitar și antiseptic, dar și pentru calmarea acceselor de febră sau tuse:

  • 2 lingurițe de pulbere de scorțişoară ȋmpreună cu 4 linguri de miere lichidă se amestecă foarte bine. Pasta obtinută se va administra pe parcursul unei zile, de regulă înaintea meselor principale.

Contraindicații

Ceaiul de scorțișoară este contraindicat în sarcină, alăptare, cancer, ulcer, probleme hormonale. Poate interacționa cu medicamente pentru scăderea glucozei sau cu cele de subțiere a sângelui.

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.