Ceaiul de Ghimbir, Cel mai Puternic Medicament Natural

Ceaiul de ghimbir, din îndepărtatul Est Asiatic, este un remediu utilizat de mii de ani în medicina ayurvedică, datorită efectelor sale excelente în combaterea migrenelor, răcelilor sau indigestiilor.

Ghimbirul, considerat cel mai puternic medicament natural, este folosit cu succes în tratarea infecțiilor respiratorii, bronșitei, tusei, crampelor menstruale, artritei sau durerilor musculare. Este folosit totodată și ca formă de comprese în tratarea arsurilor pielii.

Ceai de ghimbir – Mod de preparare

La prepararea ceaiului, folosiți întotdeauna rădăcina proaspătă de ghimbir, și nu pliculețe cu prafuri, dată fiind originea incertă a acestora.

Spălați bine sub jetul de apă rece o bucata de rădăcină de ghimbir, de aproximativ 5 centimetri. După ce ați dat rădăcina prin răzătoare, puneți la fiert un litru de apă, iar în punctul când fierbe, adăugați ghimbirul răzuit. Lăsați să fiarbă timp de un minut, după care stingeți focul, lăsând lichidul acoperit preț de 30 de minute. Strecurați și consumați în funcție de preferințe.

Se poate consuma fie îndulcit cu miere, cu adaos de suc de lămâie sau mentă. Gustul este iute, dar plăcut papilelor gustative.

Substanțe active și proprietăți

Bogată în potasiu, zinc, calciu, cupru și magneziu, rădăcina de ghimbir asigură organismului porția de vitamina B6, C și D. Uleiurile esențiale din rădăcina de ghimbir prezintă numeroase proprietăți benefice, cu efecte afrodisiace, înlăturând oboseala și toxinele din organism: gingerol, cineol, elemen, borneol, bisabolen, curcumen și phelladrene.

Efectele benefice obținute prin consumul ceaiului de ghimbir sunt multiple, ultimele studii realizate arătând că acesta acționează ca antiseptic, antiemetic, expectorant, antiviral, antifungic, hipotensiv, analgezic, antispasmodic, antiinflamatoriu, antifebril, antiagregant plachentar și antibacterian.

54f82bc81a80e_54f82bc81a876

Ceai din Ghimbir

Beneficiile ceaiului de ghimbir

Combate disconfortul digestiv

Prin îmbunătățirea absorbției de substanțe benefice din alimente, ceaiul de ghimbir previne supraalimentația. Servit după mesele îmbelșugate, ajută la recăpătarea controlului asupra digestiei, iar consumat zilnic, poate preveni apariția diareei, flatulențelor, balonării și indigestiei, datorită substanțelor ce țin să tonifieze musculatura tractului digestiv.

Întărește sistemul imunitar

Cantitatea însemnată de antioxidanți din compoziția ghimbirului ajută la reducerea riscului de afecțiuni sau infecții. Pentru a reduce riscul apariției accidentului vascular cerebral, consumați zilnic o ceașcă de ceai de ghimbir. Substanțele active vor împiedica depozitarea grăsimilor pe artere, scăzând nivelul colesterolului ”rău”, prevenind apariției formelor de cancer.

Topește grăsimea

Cura bazată pe ceai de ghimbir reprezintă una dintre cele mai accesibile variante, atunci când vine vorba de pierderea kilogramelor în plus. Consumați, pe lângă cele trei mese principale, ceai de ghimbir, de două ori pe zi.

Ajută la circulația sângelui

Ceaiul de ghimbir este recunoscut pentru proprietatea extraordinară de a asigura o bună circulație a sângelui. Previne formarea cheagurilor, ajutând la transportul oxigenului și substanțelor nutritive în întreg organismul, inclusiv către penis, beneficiind, astfel, de un efect afrodisiac.

Previne artrita reumatoidă

Substanțele chimice din ghimbir împiedică apariția inflamațiilor în organism, prin formarea unei bariere împotriva enzimelor COX-1 și COX-2, acestea fiind totodată utile în tratarea durerilor de spate, crampelor musculare, migrenelor sau a osteoartritei.

Contraindicații

Ceaiul de ghimbir este contraindicat persoanelor cu afecțiuni renale, prin motivul că acesta poate amplifica problemele deja existente.

loading...
Loading...

6 Comments

  1. 1
  2. 2
  3. 3
  4. 4
  5. 5
  6. 6

    Mmmm este foarte bun cu lamaie si miere dar nu este recomandat celor cu infeccti stomacale gastrita sau pur si simplu celor care sunt foarte sensibili si poate avea reaccti adverse asupra lor nu este recomandat se bea decat de 3 ori pe saptamana celor ce vrea sa aiba o indigestie usoara

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *