Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul de bază pentru prevenirea şi tratarea REUMATISMULUI

Problemele oaselor şi muşchilor pot fi prevenite sau ameliorate apelând la puterea plantelor cu acţiune antiinflamatorie.

Următorul ceai este un amestec de bază pentru tratamentul afecţiunilor reumatice şi artritelor. Poate fi folosit pentru tratarea a numeroase probleme ale oaselor şi muşchilor.

Reumatismul, prezent la 60% din populaţie

În România, de reumatism suferă în jur de 60% din populaţie. Acesta implică dureri sau probleme ale încheieturilor, oaselor sau muşchilor, fiind mai degrabă termenul uzual folosit pentru mai mult de 200 de afecţiuni musculo – scheletale, decât o boală în sine.

Este însoţit de o completare ce denumeşte mai specific afecţiunea – reumatism inflamator, reumatism articular acut, poliartrită reumatoidă, reumatism abarticular, reumatism degenerativ, etc. – şi implică dureri la nivelul aparatului locomotor (articulaţiilor) sau tulburări ale aparatului cardiovascular.

Ceai pentru reumatism

Pe lângă urzică şi frunzele de mesteacăn, cunoscute ca adevărate elixiruri de tinereţe, scoarţa de salcie este bogată în substanţe calmate şi antiinflamatorii, în timp ce splinuţa şi coada calului sunt printre cele mai bune plante renale care ‘’spală’’ rinichii.

Ingrediente

1 linguriţă frunze uscate de urzică

1 linguriţă frunze uscate de mesteacăn

1 linguriţă splinuţă uscată

o jumătate de linguriţă de scoarţă uscată de salcie

o jumătate de linguriţă de coada – calului, uscată

20 gr. frunze de mentă sau de roiniță (opţional; pentru un gust mai pronunţat)

miere polifloră, după gust

Mod de preparare

Se prepară un amestec din toate aceste plante, care se mărunţeşte groscior. O lingură din amestecul obţinut se pune într-o cană cu apă (250 ml.), care se lasă să fiarbă maximum 2 – 3 minute.

Peste acesta se toarnă 1 litru de apă clocotită. Se lasă la infuzat, acoperit, timp de 7 minute, după care se strecoară.

ceai din plante
Plantele cu actiune antiinflamatorie trateaza reumatismul

Administrare

Se consumă 3 – 4 ceşti de ceai pe tot parcursul zilei, în cură de 2 – 3 săptămâni.

Urzica are efect antiinflamator articular. Acţiunea diuretic – depurativă, care se manifestă prin eliminarea acidului uric, a clorurilor şi a ureei, recomandă urzica ca remediu natural eficient în reumatism şi ca depurativ al ţesutului conjunctiv.

Mesteacănul este un remediu frecvent folosit de medicina populară rusească, pentru eliminarea depunerilor de sare şi calciu din articulaţii.

Splinuța, cu un gust slab astringent, este o plantă care s-a făcut remarcată de-a lungul timpului printr-o colecţie de substanţe benefice pentru sănătatea organismului: uleiuri, taninuri, substanţe amare, saponozide, azulene, acizi, flavonozide (cumarină). Pe lângă proprietăţile astringente diuretice expectorante, planta are efecte colagoge, antiinfecţioase, antidiareice, calmante, cicatrizante şi antihemoragice.

Scoarţa de salcie este foarte eficientă în afecţiunile reumatice. Consumată regulat, în cure, ea poate preveni, trata sau chiar vindeca durerile articulare, mărind mobilitatea articulară şi alungând senzaţia de arsură sau de usturime la nivelul încheieturilor. De asemenea, are un intens efect depurativ, mobilizând ureea şi alt substanţe în exces din ţesuturi, eliminându-le prin urină şi transpiraţie.

Coada – calului are proprietăţi remineralizante, antibacteriene şi antiseptice, acţionând ca un depurativ excelent.  Este un bun detoxifiant şi poate fi indicată în tratamentul multor boli, printre care, gută, boli de piele, reumatism şi alergii cutanate.

Roiniţa combate majoritatea formelor de reumatism, având o acţiune antiinflamatoare articulară, antialgică, încetinind sau chiar oprind procesele degenerative.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *