Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul de Bănuţei Are Efect Detoxifiant şi Diuretic

Bănuţeii (Bellis perennis), cunoscuţi şi sub denumirea de năsturaşi sau părăluțe, au un puternic efect detoxifiant şi diuretic.

Planta conţine saponine, substanţe tanante, mucilaginoase şi ulei eteric, fiind indicată în tratarea intoxicaţiilor alimentare, tabagice şi nu numai, insuficienţei renale, petelor apărute pe piele, migrenelor, litiazelor renale cu uraţi.

Ceai de bănuţei

♣ Ceaiul de bănuţei se obţine prin infuzarea unei lingurițe de flori uscate şi mărunţite la 200 ml. apă clocotită. Se lasă la infuzat timp de 10 minute, după care se strecoară.

♣ Ceaiul de bănuţei se mai poate prepara şi din florile proaspete: o mână de flori proaspete se toacă mărunt, se pun în jumătate de litru de apă şi se lasă la hidratat (înmuiat) timp de 4-5 ore. Se filtrează, lichidul rezultat se pune deoparte, iar florile se opăresc cu încă o jumătate de litru de apă clocotită, apoi se acoperă şi se lasă la răcit. La final, cele 2 extracte se combină, obţinându-se, astfel, aproximativ 1 litru de ceai, care se bea, de regulă, în 3 reprize, pe stomacul gol.

Tratează intoxicaţiile

Ceaiul de bănuţi are efect depurativ, care creşte considerabil dacă la prepararea acestuia şi 2-3 rădăcini şi părţi aeriene de păpădie.

♣ Împotriva intoxicaţiilor, se administrează 1 litru de ceai, timp de 12 zile la rând, dimineaţa şi seara, pe stomacul gol.

Combate insuficienţa renală cronică

Bănuţii sunt apreciaţi în medicina naturistă pentru proprietăţile benefice în tratarea insuficienţei renale cronice. Este indicat îndeosebi în timpul primăverii, întrucât eficienţa acestuia creşte prin adăugarea păpădiei proaspete.

♣ Se consumă 1 litru de ceai, în care s-au adăugat 3-4 plante de păpădie proaspătă cu tot cu rădăcină şi rozetă bazală de frunze. Tratamentul se urmează 12 zile la rând.

ceai de banuti
Ceaiul de Banutei Are Efect Detoxifiant

Împotriva petelor pe piele

În timpul curei cu ceai de bănuţei se ţine un regim predominant crudivor, alcătuit din 50-70% crudităţi, principalele recomandări constând în consumul de frunze de ţelină, tulpini de rabarbură, usturoi şi ceapă verde, asmăţui, frunze de ridiche şi de morcov.

♣ Se consumă aproximativ 1 litru de ceai, în cură de 21 de zile.

Ameliorează simptomele reumatismului

Pentru combaterea puseelor supărătoare de reumatism, este indicat cura cu ceai de bănuţi, urzică vie şi asmăţui, care ajută la dezumflarea articulaţiilor inflamate, întinerirea organismului şi recăpătarea elasticităţii.

♣ Se pune câte o mână de bănuţi, urzică vie şi asmăţui, şi se prepară după metoda prezentată mai sus (infuzie combinată). Se consumă 1 litru de ceai pe zi, în cură de  2 săptămâni.

Indicat în litiază renală cu uraţi

În caz de litiază renală cu uraţi, la ceaiul de bănuţei se mai adaugă o mână de frunze proaspete de mesteacăn sau o lingură de muguri de mesteacăn.

♣ Se consumă 1,5-2 litri de ceai pe zi, pe stomacul gol, în 2 reprize (dimineaţa şi seara), în cură de 21 de zile.

Alungă migrenele

Împotriva durerilor de cap insuportabile, precum şi a simptomelor specifice acestora, ceaiul de bănuţei este un adevărat elixir.

♣ Se consumă 1 litru de ceai, în cură de 2 săptămâni. În cazul migrenei asociate cu probleme biliare, în fiecare ceaşcă de ceai se adaugă 50 de picături de tinctură de sunătoare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *