Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceaiul cu proprietăți benefice asupra sistemul nervos. Prof. Dr. Vlad Ciurea: “Este dovedit că e minunat pentru creier”

Un anumit ceai este minunat pentru creier. Cum acționează acesta, explică medicul neurochirurg Vlad Ciurea.

Este un ceai cu gust plăcut iar prețul este accesibil. Sistemul nervos are nevoie de multă apă dar prăjelile sunt extrem de dăunătoare. De asemenea, creierul are nevoie să fie folosit, altfel se atrofiază, explică specialistul.

“Toate prăjelile fac rău, tot ce se face în ulei fierbinte. Dacă ne mai gândim și la cărnăria care vine în valuri, toate acestea fac rău. Și super condimentate, la fel fac rău”, explică medicul Vlad Ciurea.

“Apa este 78% din creier”

“Dar, în schimb, creierul are un avantaj pe care noi nu-l luăm în considerație. Trebuie să-i dăm apă. El înghite foarte multă apă, de aceea eu pledez să se bea doi litri de apă pe zi, nu atât pentru burtică, ci pentru creier. Și apa este 78% din creier. El plutește, mai mult sau mai puțin, și atunci trebuie să-i dau apă încontinuu.

“Ceaiul verde este minunat”

Ceaiul verde este dovedit că este minunat pentru creier. Altceva! Se simte foarte bine. Cafeaua face foarte bine. Nu în exces, că e vorba de inimă.  Dar cafeaua depinde de persoane. Voltairea bea 40 de cafele zi. Sigur, erau poate mai mititele”, spune neurochirurgul Vlad Ciurea

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *