Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul care elimină rapid DURERILE de CAP şi MIGRENELE – efecte cel puțin la fel de bune ca ale medicamentelor

Durerile de cap şi migrenele pot afecta orice persoană şi pot avea cauze diverse.

Schimbările de vreme, diferenţele de presiune atmosferică, excesul de alcool şi fumat, stresul – toate sunt cauze posibile ale durerilor de cap.

Şi administrarea în exces de medicamente, cele mai multe pe bază de cofeină, provoacă, la rândul lor, dureri de cap şi migrene.

Pentru tratarea şi prevenirea acestor neplăceri, se pot prepara ceaiuri care ‘’iau durerea cu mâna’’.

Ceai împotriva durerilor de cap

Acest ceai acţionează cu succes împotriva durerilor de cap, cât şi împotriva migrenelor.

Ingrediente (pentru o cană):

  • 1 linguriţă scoarţă de salcie
  • 1 linguriţă flori şi fructe uscate de vişin (de la Plafar)
  • 1 linguriţă captalan

Mod de preparare şi administrare:

Toate ingredientele se pun în 250 ml. de apă care clocoteşte. Se lasă timp de 10-15 minute la infuzat, apoi se strecoară ceaiul şi se bea fierbinte.

Efecte:

Scoarţa de salcie, considerată, de altfel, ‘’aspirină vegetală’’, stopează durerile. Captalanul are efect relaxant şi antiinflamator. Florile şi fructele uscate de vişin se adaugă la ceai pentru ameliorarea gustului şi datorită efectului lor diuretic.

– Acest ceai nu se consumă în sarcină şi alăptare. Captalanul conţine alcaloizi pirrolozidinali – în general, nu trebuie depăşită doza zilnică de 1 microgram de pirrolozidină, pentru că poate afecta ficatul.

Ceaiurile cu efect calmant si antiinflamator trateaza durerile de cap, migrenele

Ceai antimigrene

Ingrediente:

1 linguriţă de amestec de ceai preparat din câte3 părţi egale de sunătoare, mentă şi roiniță, la 1 ceaşcă de apă clocotită

Mod de preparare şi administrare:

Se pune 1 linguriţă de amestec de plante în apă clocotită. Se acoperă, se lasă să se infuzeze pentu aproximativ 10 minute şi se strecoară.

Se beau 3 ceşti de ceai neîndulcit şi cald (nu fierbinte!), pe parcursul zilei. După fiecare ceaşcă se face o pauză de odihnă de 10 minute.

Efecte: 

Menta are efect relaxant şi uşor calmant. Roinița este, la rândul ei, o plantă calmantă. Sunătoarea reduce hipertensiunea arterială, este uşor calmantă, antiinflamatoare şi produce bună dispoziţie.

Ulei de mentă, în loc de paracetamol

Un studiu comparativ arată că între efectul unui gram de paracetamol (analgezic eficient doar parţial şi cu urmări neplăcute pentru stomac) şi cel al uleiului de mentă nu există nicio diferenţă.

Se masează ulei de mentă (sub formă de soluţie în concentraţie de 10%; se găseşte la toate farmaciile) pe tâmple. Răcoreşte, relaxând astfel musculatura.

loading...
Loading...