Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul care curăță INTESTINELE și ține bolile la distanță

Intestinul subțire face parte din tubul digestiv, fiind porțiunea cuprinsă între stomac și intestinul gros.

Intestinul subțire este locul unde se desfăşoară fenomenele de absorbție a nutrienților din cadrul digestiei.

În intestinul subțire se petrec procese de o importanță uriașă, care fac posibile absorbțiile de substanțe minerale și alte elemente prin peretele și mucoasa intestinului subțire spre organism.

Curățarea regulată a intestinului subțire aduce beneficii mari sănătății. Mai exact, scad vizibil răcelile frecvente, lipsă de concentrare, oboseală, somnolență.

Rolul intestinului subțire

Intestinul subțire are o lungime de 4 metri și un diametru de 3 centimetri, și face legătura între stomac și colon. În intestinul subțire se petrec majoritatea proceselor din cadrul digestiei:

  • descompunerea grăsimilor în acizi grași;
  • descompunerea carbohidraților complecși în glucoză;
  • ruperea lanțurilor peptidice ale proteinelor și transformarea în aminoacizi simpli;
  • absorbția aminoacizilor, acizilor grași și glucozei în sânge.

Aici, alimentele sunt descompuse în particule asimilabile, cu ajutorul secrețiilor pancreatice și hepatice și al sucurilor digestive.

Când nu sunt probleme de sănătate, mucoasa intestinală acționează ca un filtru care lasă să pătrundă în sânge doar substanțele nutritive bine digerate. Alimentele prost digerate și reziduurile toxice rămân în intestin, fiind evacuate în colon, de unde vor fi eliminate.

Există însă cazuri în care mucoasa intestinală prezintă unele leziuni și atunci reziduurile toxice ajung în sânge.

Asocierea greșită a alimentelor duce la tulburări digestive, care generează fermentație și substanțe toxice și iritante pentru mucoasa intestinală.

Ceai pentru purificare

Ingrediente

  • 1 pumn de fulgi de ovăz
  • 6-8 prune uscate
  • 1 sfeclă roșie
  • 2 litri de apă clocotită

Mod de preparare

Sfecla se spală, se curăță de coajă și se dă pe răzătoarea cu orificii mari.

Într-un recipient mai încăpător se adaugă fulgii de ovăz, prunele uscate și sfecla rasă. Se lasă să fiarbă totul timp de 15 minute, la foc mic, după care se strecoară.

Administrare

Se consumă 350 – 500 ml. de decoct (seamănă cu un jeleu) cu 2 ore înainte de culcare. Totodată, dacă este posibil, se aplică căldură în zona ficatului, pentru 30-40 minute.

Amestecul rămas după strecurare se mănâncă dimineața, după prima masă. Este foarte utilă o cură de curățare, o dată pe săptămână, doar cu acest lichid.

 

loading...
Loading...

2 Comments

  1. 1
  2. 2

Lasă un răspuns

Email-ul nu va fi publicat. Câmpuri obligatorii *

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>