Ceaiuri medicinale, Tratamente naturiste

Ceaiul care ar trebui preferat în locul oricărui SOMNIFER chimic – reţeta fitoterapeutului Maria Treben

Stresul, insomnia şi tulburările nervoase pot fi tratate eficient sau chiar eliminate prin utilizarea plantelor medicinale.

În cartea ‘’Sănătate din farmacia Domnului’’, fitoterapeutul Maria Treben oferă o reţetă de ceai împotriva acestor afecţiuni:

Ceai pentru insomnie, stres, tulburări nervoase

Ingrediente

  • 50 g ciuboţica cucului (Primula officinalis)
  • 25 g flori de levănţică (Lavandula angustifolia, L. officinalis)
  • 10 g sunătoare (Hypericum perforatum)
  • 15 g hamei (Humulus lupulus)
  • 5 g rădăcină de valeriană (Valeriana officinalis)

Mod de preparare

Se amestecă bine toate plantele. Din acest amestec se ia 1 linguriţă de produs, care se adaugă în 250 ml. apă clocotită. Se acoperă recipientul, iar conţinutul se lasă la infuzat timp de 1 minut, apoi se strecoară.

Administrare

Se bea 1 cană de ceai, înainte de culcare, în cure de 1 lună, cu pauză de 2 săptămâni. Ceaiul se bea foarte cald, în înghiţituri mici. Se poate îndulci cu puţină miere, după gust.

Din plante medicinale putem obtine somnifere naturale

Ciuboţica cucului relaxează organismul, ajutând la înlăturarea tulburărilor nervoase. Extractele acestei plante înlocuiesc cu succes somniferele chimice pentru persoanele care suferă de insomnie. Ajută la tonifierea inimii, fiind un puternic calmant în cazul durerilor de cap apărute din pricini nervoase.

Levănţica are efecte somnifere neobişnuit de puternice. Micşorează timpul de adormire, diminuează numărul de treziri nocturne, îmbunătăţeşte calitatea somnului şi luptă mai eficient  împotriva stresului şi a dezechilibrelor emoţionale decât multe medicamente de sinteză.

Sunătoarea conţine o combinaţie unică de fitochimicale care interacţionează cu substanţele din creier şi calmează, aduncand bună dispoziţie şi pregătind organismul pentru odihnă.

Hameiul are proprietăţi neurosedative, somnifere, hipnotice, calmante la nivelul sistemului nervos, datorită uleiului eteric şi a substanţelor amare. Este un bun adjuvant în reglarea tulburărilor nervoase, insomnie, nevroze, stărilor de excitaţie, ameţeli, depresie psihică, stări de nelinişte şi de panică, fobii, melancolie, anxietate.

Rădăcina de valeriană are proprietăţi neurosedative, neurotonice, calmante, somnifere. În afecţiunile sistemului nervos, are efecte excelente de prevenire şi combatere a multor stări specifice, printre care insomnii, stări de excitabilitate nervoasă şi psihică, crize de nervi, şocuri emotive, stări de stres şi teamă, anxietate, oboseală, etc.

Contraindicaţii

Sarcină, alăptare, celor care în paralel iau medicamente de sinteză contra depresiei şi anxietăţii, contra insomniei, contra epilepsiei, contra infecţiei cu HIV.

loading...
Loading...