Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceai din TECI de FASOLE: diuretic, hipoglicemiant, depurativ, remineralizant şi antireumatic de excepţie

Ceaiul din teci de fasole (Phaseolus vulgaris) ajută la eliminarea apei pe cale urinară şi contribuie la menţinerea nivelului normal al glucidelor în sânge.

Tecile de fasole conţin peptide, aminoacizi liberi, hemiceluloză, pectine, vitamine, alantoină, acid salicic, acid fosforic, săruri minerale.

Ca atare, ele au efect diuretic, hipoglicemiant, depurativ, remineralizant, antireumatic.

Tecile de fasole au efect favorabil în procesele inflamatorii renale, în problemele renale cronice, ale ureterelor şi vezicii urinare, în gută acută şi cronică, şi fără greş, asupra diabetului.

Tecile uscate de fasole (Fructus phaseoli sine semine)

Se pot procura de la magazinele cu ceaiuri, însă cele mai bune se obţin în gospodărie: se selectează cu grijă păstăile nepătate, neatacate de boli şi dăunători.

Se îndepărtează boabele din interior, apoi se usucă la soare până când devin rigide şi când, sfărâmate între degete, se rup uşor. Se păstrează în pungi de hârtie sau săculeţi de tifon, tăindu-se mărunt în momentul folosirii.

Decoct din teci de fasole – Mod de preparare

Într-un vas din inox sau emailat, cu 500 ml. apă fierbinte, se adaugă 4 linguri de teci uscate şi tăiate mărunt.

Se lasă să fiarbă la foc mic timp de 30 de minute, iar la final se completează apa evaporată. Se filtrează fierbinte, prin tifon sau vată medicinală umezită cu puţină apă. Opţional, se îndulceşte cu miere.

Tecile de fasole au efect hipoglicemiant, depurativ, antireumatic

Administrare

Se administrează câte 2 căni pe zi, înainte de masă, ca terapie complementară în următoarele cazuri:

  • Diabet (după-masă)
  • Afecţiuni ale rinichilor şi căilor urinare
  • Calculoză şi colici renale
  • Reumatism
  • Gută
  • Detoxifiant şi protector hepatic
  • Hipotiroidie.

Reţetă specială cu teci de fasole şi frunze de dud, pentru diabet (adjuvant)

În 200 ml. apă fierbinte se adaugă 2 linguri teci de fasole uscate şi tăiate mărunt. Se fierb timp de 5 minute, după care se adaugă 1 lingură de frunze uscate de dud mărunţite groscior, care se lasă la infuzat vreme de 15 minute.

Ceaiul se filtrează şi se consumă neîndulcit sau îndulcit cu edulcoranţi de sinteză, câte 2 căni pe zi.

– Un bun adjuvant în diabet este şi pulberea de teci de fasole: câte un sfert de linguriţă, de 3 ori pe zi (luată cu puţină apă sau suc natural).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *