Please Enable JavaScript in your Browser to visit this site

Ceai de ANANAS pentru eliminarea PARAZIŢILOR intestinali care ne intoxică sângele

Paraziţii intestinali sunt organisme care parazitează organismul, hrănindu-se cu substanţele nutritive pe care le găsesc în corpul gazdă.

Cei mai cunoscuţi paraziţi sunt limbricii, oxiurii, trichinella (din categoria viermi intestinali), tenia sau giardia (din categoria protozoare).

Paraziţii intestinali intră în organism prin piele, prin nas sau prin ingerarea de mâncare sau apă contaminate, eliberând în sânge toxine care slăbesc imunitatea.

Ananasul combate helmintoza

O particularitate puţin cunoscută a ananasului este reprezentată de capacitatea sa antihelmintică.

Bromelaina din fruct are proprietăţi vermifuge, ceea ce înseamnă că acţionează în mod eficient împotriva oxiurilor, acei viermi mici albi care colonizează intestinele.

Infuzie de ananas

Cu ajutorul infuziei de ananas pot fi eliminate mai multe specii de viermi intestinali.

Ingrediente

1 ananas de mărime medie

1 litru de apă

Mod de preparare

Se ia 1 ananas de mărime medie, necurăţat de coajă. Fructul întreg se spală foarte bine cu apă fierbinte, după care se taie în bucăţi mari.

Peste bucăţile de ananas (necurăţate de coajă) se toarnă apa clocotită. Vasul se coperă cu un capac şi se ȋnveleşte cu un material călduros. Se lasă la infuzat timp de 3 ore, apoi se strecoară.

ceai-de-ananas-viermi-intestinali
Infuzia de ananas elimina parazitii intestinali

Administrare

Pentru a elimina un număr cât mai mare de paraziţi intestinali, infuzia strecurată se administrează de 4 ori pe zi:

⇒ dimineaţa pe stomacul gol, de 2 ori în timpul zilei, cu o oră înainte de masă, şi înainte de culcare, cu 2 ore după ultima masă.

Alegerea corectă a ananasului

– Se alege ananasul cu o culoare galbenă, care să predomine în special spre bază. Se poate cumpăra cu încredere şi un fruct galben în partea de jos şi verde în partea de sus. Pe de altă parte,  dacă fructul este în totalitate verde, înseamnă că nu este bine copt.

– Se miroase ananasul la bază. Fructul trebuie să aibă o aromă răcoritoare dulce şi exotică – dacă aroma nu este bine definită, ananasul nu este bine copt.

– Se ia în calcul greutatea – cu cât este mai greu, cu atât este mai suculent. Se poate verifica acest lucru, cântărind în ambele mâini doi ananaşi care au aceeaşi mărime.

– Odată ales fructul, va trebui consumat în aproximativ 2 zile. Se poate păstra şi la frigider, însă va trebui consumat în cel mult 3-4 zile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *